Sep 18, 2019 15:12 Europe/Tirane
  • Ministria e Mbrojtjes së Venezuelës paralajmëron Amerikën

Ministri e Mbrojtjes së Venezuelës ka paralajmëruar Amerikën për ndonjë sulm ushtarak kundër Venezuelës dhe për pasojat vdekjeprurëse që do të ketë ky veprim për Amerikën Jugore.

Agjencia e lajmeve Sputnik njoftoi se Ministria e Mbrojtjes së Venezuelës të martën ka publikuar një deklaratë në të cilën thuhet se forcat e armatosura të Venezuelës do t'i përgjigjen në mënyrë të prerë çfarëdo lloj aktivizimi të paligjshëm të marrëveshjes për ndihmë reciproke të Organizatës së Vendeve Amerikane kundër Venezuelës.

Në këtë deklaratë gjithashtu thuhet se këtë veprim të palogjikshme dhe provokues me qëllim që të paraqitjes së ligjshme të sulmit ushtarak për rrëzimin e qeverinë legjitime presidentit venezuelas Nikolas Maduro.

Departamenti Amerikan i Shtetit të martën ka deklaruar se Uashingtoni dhe aleatët e tij synojnë të pezullojnë bisedimet mes Karakasit dhe Juan Guaido, liderit opozitar venezuelas në mbështetjen e Amerikës dhe kanë ripërtërirë marrëveshjen për ndihmë reciproke.

 

Tags

Komente