Dhjetor 09, 2019 20:06 Europe/Tirane
  • Flota Veriore e Rusisë ndërton ‘kupolën’ e mbrojtjes ajrore të Arktikut me S-400

Moska planifikon të pajisë të gjitha batalionet e Flotës Veriore Ruse me sistemin e mbrojtjes ajrore S-400 brenda disa viteve në përpjekje për të krijuar një "kupolë" të mbrojtjes ajrore mbi Arktikun Rus, tha një komandant detar rus.

"Këtë vit, sistemet S-400 do të hyjnë në shërbim me regjimentin e raketave të mbrojtjes ajrore të vendosur në Novaya Zemlya," tha të hënën Komandanti i Flotës Ruse të Veriut, Zëvendës-Admirali Alexander Moiseyev, në një intervistë me gazetën Krasnaya Zvezda të Ministrisë ruse të Mbrojtjes. "Ka plane për të armatosur të gjitha batalionet tona të Arktikut me këto sisteme në vitet e ardhshme dhe kështu të krijojmë një kupolë të mbrojtjes ajrore mbi Arktikun Rus," shtoi ai. Sistemi S-400 hyri në shërbim në ushtrinë ruse në vitin 2007 dhe konsiderohet sistemi më i përparuar i raketave anti-ajrore me rreze të gjatë veprimi. Rusia kohët e fundit po e rrit praninë e saj në Arktik pasi shkrirja e akullit po hap rrugë transporti dhe po zbulon pasuri të jashtëzakonshme.

 

Tags

Komente