Shkurt 17, 2020 08:23 Europe/Tirane
  • Lavrov: Amerika me Akordin e Shekullit ka tejkaluar ligjet ndërkombëtare

Ministri i jashtëm i Rusisë në një prononcim të tij deklaroi se Amerika me shpalljen e planit Akordi i Shekullit ka tejkaluar ligjet dhe dispozitat ndërkombëtare.

Shefi i diplomacisë ruse Sergei Lavrov edhe një herë ka kritikuar ashpër planin Akordi i Shekullit. Lidhur me këtë Lavrov ka thënë: Amerika me shpalljen e planit Akordi i Shekullit ka shkelur dhe tejkaluar të gjitha ligjet ndërkombëtare. Ajo me anë të këtij plani ka shkelur rezolutat e KS të OKB si dhe vendimet e marra nga AP i OKB. Lavrov shprehu dyshime të thella se kjo marrëveshje do t’i japë fund kontestit në rajon.

 

 

Tags

Komente