Shkurt 27, 2020 17:28 Europe/Tirane
  • Pentagoni rifillon trajnimin e ushtarakëve sauditë

Departamenti Amerikan i Shtetit ka deklaruar se ka rifilluar punën për trajnimin e ushtarakëve të Arabisë Saudite në Amerikë.

Agjencia e lajmeve Reuters njoftoi se Departamenti Amerikan i Mbrojtës ka deklaruar se Amerika ka rifilluar përsëri procesin e trajnimit të ushtarakëve sauditë dy muaj pas një sulmi të kryer në një bazë ushtarak në Florida nga një ushtar saudit.

Kjo është në kohën kur autoritetet gjyqësore të Amerikës më parë kanë njoftuar për largimin e 21 ushtarakëve sauditë që merrnin trajnime në baza ushtarake në Amerikës për shkak të atij sulmi të armatosur të kryer në Florida.

Në atë sulm të kryer nga një ushtar saudit me emrin Muahmed Al-Shamrani (21 vjeç), janë vrarë tre ushtarë amerikanë dhe janë plagosur 8 persona të tjerë.

 

Tags

Komente