May 25, 2020 07:41 Europe/Tirane
  • Trump: Putin nuk do që unë të fitoj zgjedhjet

Presidenti amerikan në një deklaratë të tij ka thënë se presidenti rus Vladimir Putin ka simpati për atë por Putin nuk dëshiron që ai të fitojë zgjedhjet.

Në një intervistë për agjencinë Full Measure, presidenti Trump ka thënë: Ai më do mua, por unë mendoj se nuk do që unë të rizgjidhem president”. Duke marrë parasysh ngjarjet e fundit, duke se edhe Kina nuk dëshiron rizgjedhjen e Trump në postin e presidentit. Kohët e fundit Trump ka mbajtur qëndrime agresive ndaj Kinës dhe ka akuzuar qeverinë kineze për mungesë transparence në dhënien e të dhënave të sakta mbi virusin korona. Trump gjithashtu në vitin 2018 nisi një luftë tregtare me Kinë, çështje e cila nuk është zgjidhur akoma pasi Amerika ka shtuar sanksionet ndaj Kinës.

Tags

Komente