Qershor 02, 2020 17:37 Europe/Tirane
  • Pompeo kërcenin Gjykatën Ndërkombëtare Penale

Sekretari amerikan i shtetit duke mbështetur krimet dhe politikën pushtuese të regjimit sionist, ka thënë se Uashingtoni nuk lejon Gjykatën Ndërkombëtare për të kryer hetime kundër Amerikës dhe regjimit sionist.  

Mike Pompeo në një intervistë me institutin hulumtues “America Interprise”, ka deklaroi: “Amerika sipas të gjitha gjasave gjatë ditëve të ardhshme do të deklarojë masat përkatëse për dëbimin mbrapa të hetimeve të Gjykatës Ndërkombëtare Penale në lidhje me Izraelin”.

Pompeo duke vë në dukje faktin se Amerika dhe regjimi sionist nuk kanë anëtarësim në traktatin e themelimit të Gjykatës Ndërkombëtare Penale në vitin 1998, pretendoi: “Qëllimi i themelimit të kësaj gjykate ishin shtetet e rebeluara, jo Amerika”.

Ndërkohë prokurorja e përgjithshme e GJND një muaj më parë ka deklaruar se Palestina është një shtet i pavarur dhe ka theksuar se kjo Gjykatë posedon kompetenca gjyqësore për të hetuar në lidhje me krimet luftës së regjimit sionist.

Pas kësaj deklarate, Beniamin Netanjahu, kryeministri i regjimit sionist, ka kërkuar nga Amerika që të vendosë sanksione kundër prokurorëve dhe anëtarëve të GJND.

Tags

Komente