Qershor 06, 2020 09:53 Europe/Tirane
  • Rusia kritikon publikimin e raportit sekretar të ANEA lidhur me Irani

Përfaqësuesi i Rusisë në organizatat ndërkombëtare me qendër në Vienë ka kritikuar zbulimin e raportit sekret të ANEA lidhur me Iranin.

Mikail Ulianov, duke reaguar ndaj publikimi të raportit sekret të ANEA vetëm 5 minuta nga shpërndarja e tij në mesin e anëtarëve të kësaj agjencie, tha se ruajtja e parimit sekret të dokumenteve të kësaj agjencie nuk ka asnjë pozitë. Ditën e premte ANEA ka shpërndarë raportin e saj për anëtarët e vet ku ka theksuar se Irani ka shtuar nivelin e uraniumit të pasuruar mbi sasinë e kufizuar. Kazem Karib’abadi lidhur me këtë ka thënë: raporti i ri i ANEA lidhur me marrëveshjen bërthamore tregon vazhdim e procesit të verifikimit nga ANEA dhe zbatimin e vendimeve të Iranit për uljen e zotimeve të tij në marrëveshjen bërthamore.
 

Tags

Komente