Korrik 07, 2020 16:25 Europe/Tirane
  • Kongresi i Amerikës miraton buxhetin për garantimin e sigurisë së regjimit sionist

Dhoma e Përfaqësuesve të Amerikës ka miratuar buxhet miliardash për garantimin e sigurisë së regjimit sionist.

Gazeta izraelite "Jerusalem Post" njoftoi se Kongresi i Amerikës në një pjesë projektbuxhetit për vitin 2021, ka miratuar mbi 3 miliardë dollarë për garantimin e sigurisë së regjimit sionist.

Miratimi i buxhetit 3.3. miliardë dollarë për garantimin e sigurisë së regjimit sionist konsiderohet pjesë e një marrëveshje për të ndihmat ushtarake të Uashingtonit ndaj Tel Avitit.

Komiteti i buxhetit të Kongresit të Amerikës ka deklaruar: "Miratimi i këtij buxheti ruan zotimet e Amerikës në bazë të marrëveshjes së vitit 1979 të Kamp David".  

Në bazë të kësaj marrëveshje, Amerika e konsideron veten të obliguar për garantimin e një buxheti për të ndihmuar regjimin sionist dhe gjithashtu Egjiptin.

Tags

Komente