Gusht 07, 2020 10:20 Europe/Tirane
  • Misioni izraelit i Macronit

Shfaqja arrogante që presidenti francez ofroi në Bejrut është thjesht domethënëse!

Kritikat kanë rënë shi mbi Emmanuel Macron që nga ardhja e tij në Bejrut, ku ai akuzohet për ndërhyrje në jetën politike libaneze. Një president i cili gëzon vetëm një mendim 20 për qind të favorshëm në shtëpi, i cili është përballur me kërkesa dhe demonstrata për dy vjet dhe shkallën e menaxhimit të tij katastrofik të Covid-19 vetëm po e amplifikon, zbarkoi në Liban dhe në emër të një tradite kolonialiste, ai autorizoi veten të kërcënonte mbi rrënojat e Bejrutit Shtetin e Libanit, madje duke i vendosur atij një ultimatum. Emmanuel Macron dëshiron dy gjëra: të ndryshojë sistemin politik në Liban (!!!), për të ndërkombëtarizuar hetimin për shpërthimin e dyfishtë të 4 gushtit në një rinisje të skenarit të vrasjes së vitit 2005 të Rafik Haariri, skenar i realizuar nga CIA dhe Mossad për të detyruar ushtrinë siriane të largohet nga Libani i Jugut, për ta bërë qiellin libanez një bazë të pasme për forcën ajrore izraelite dhe të gjitha këto në pritje të luftës së vitit 2006 kundër Libanit. Duke vizituar Bejrutin pas një shpërthimi shkatërrimtar të dyfishtë, presidenti francez bëri thirrje për një hetim ndërkombëtar, duke kërkuar një "ndryshim të thellë" të klasës qeverisëse libaneze. "Nëse nuk bëhen reformat, Libani do të vazhdojë të fundoset," tha ai para se të shtojë: "Sot ekziston një krizë politike, morale, ekonomike dhe financiare që ka zgjatur që nga disa muaj, disa vjet dhe kjo nënkupton nisma të forta politike ". Macron mbërriti në Liban si kreu i forcave të armatosura franceze duke prekur brigjet e Libanit për të shpëtuar banorët e tij. Ai u përpoq ta bënte veten të dashur nga Libanezët në të gjitha gjërat që mund të thoshte, duke sugjeruar gjithashtu se autoriteti që ai kishte hasur në Liban, qoftë ai i klasës qeverisëse apo opozita, nuk ishte me shume sesa një autoritet i përkohshëm, fundi i të cilit po afrohej. Ai madje përmendi një iniciativë të re.Kreu i Francës se Pamposhtur, Jean-Luc Mélenchon kritikoi vizitën presidenciale të organizuar dy ditë pas shpërthimeve të tmerrshme që goditën kryeqytetin libanez.“Unë paralajmëroj kundër ndërhyrjes në jetën politike të Libanit. Nuk do të pranohet ... Libani nuk është një protektorat francez, "shkroi ai  në rrjetet sociale. Dhe pritjen popullore që Macaron mori në Gemmayzeh, ai nuk e gjen dot atë në Francë ... në asnjë menyrë, sepse francezët nuk i besojnë më gënjeshtrat e tij.

 

Tags

Komente