Aktualitete

 • Ramazani, muaji i rasteve të reja (1)

  Ramazani, muaji i rasteve të reja (1)

  Prill 04, 2022 16:16

  یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ  "O ju që besuat! Agjërimi është bërë obligim për ju ashtu siç ishte bërë obligim edhe për ata që ishin para juve, në mënyrë që të bëheni të devotshëm". (Surja Bekare, ajeti 183).

 • Dita Kombëtare e Teknologjisë Bërthamore

  Dita Kombëtare e Teknologjisë Bërthamore

  Prill 04, 2022 16:12

  Republika Islamike e Iranit në dy dekadat e fundit në drejtim të përparimit industria ka bërë hapa të mëdhenj në përvetësimin e teknologjisë bërthamore.  Këto zhvillime kanë ndodhur pavarësisht sabotazhit dhe armiqësisë së udhëhequr nga Perëndimi me në krye SHBA.

 • Proceset politike për formimin e qeverisë së re të Irakut dhe pengesat përpara saj

  Proceset politike për formimin e qeverisë së re të Irakut dhe pengesat përpara saj

  Prill 04, 2022 16:04

  Po kalojnë 5 muajve që nga zhvillimi i zgjedhjeve parlamentare në Irak, mirëpo akoma nuk është formuar qeveria e re e këtij vendi.

 • Një raport mbi sesionin e 38-të të konkursit ndërkombëtar të Kur'anit të shenjtë në Iran

  Një raport mbi sesionin e 38-të të konkursit ndërkombëtar të Kur'anit të shenjtë në Iran

  Prill 04, 2022 16:02

  Sesioni i 38-të i konkursit ndërkombëtar të Kur'anit të shenjtë u zhvillua njëkohësisht me përvjetorin e festës së shpalljes hyjnore dhe Profetësisë së Hazretit Muhamed s.a.v.s. në Teheran.

 • Pikëpamjet e liderit suprem të Revolucionit Islamik (Takimi me panegjiristët e Ehli Bejtit (a.s.)

  Pikëpamjet e liderit suprem të Revolucionit Islamik (Takimi me panegjiristët e Ehli Bejtit (a.s.)

  Shkurt 11, 2022 08:39

  Në përvjetorin e lindjes së Hazretit Fatime Zahra (s.a.), vajzës së Profetit të nderuar të Islamit s.a.v.s., Ajetullah Khamenei ka zhvilluar një takim me panegjiristët dhe poetët e Ehli Bejtit (a.s.).

 • Imam Khomejni një robi i sinqertë i Zotit dhe ripërtëritës i Islamit burimor të Hazretit Muhamed s.a.v.s.

  Imam Khomejni një robi i sinqertë i Zotit dhe ripërtëritës i Islamit burimor të Hazretit Muhamed s.a.v.s.

  Shkurt 11, 2022 08:37

  Miq të nderuar jemi në prag të përvjetorit të fitores së Revolucionit Islamik të Iranit dhe po prezantojmë një program speciale në kuadër të programeve speciale që kemi paraparë për këtë ngjarje. Në edicionin e parë të programeve speciale me rastin e kësaj ngjarje,

 • Ekspozita arti i protestës në Teheran

  Ekspozita arti i protestës në Teheran

  Shkurt 11, 2022 08:35

  Në Teheran prej disa ditësh ka nisur ekspozita “Pasqyra në pasqyrë”, një nga seksionet e Festivalit të 14-të të Arteve Pamore të Faxhrit. Kjo ekspozitë, duke ekspozuar vepra nga thesaret e artit iranian, shqyrton artin protestues iranian në vitet e trazuara 1974-1984.

 • Rreziku i normalizimit të dhunës në serialet televizive

  Rreziku i normalizimit të dhunës në serialet televizive

  Shkurt 11, 2022 08:33

  Serialet janë ndër programet më tërheqëse në të gjitha vendet e botës dhe përveç rrjeteve televizive, edhe platformat dhe sistemet e shpërndarjes online kanë nisur të prodhojnë dhe transmetojnë seriale.  Prej disa vitesh, këto rrjete janë aktive në Iran dhe prodhojnë dhe transmetojnë seriale që janë mirëpritur nga publiku.   Në këtë program, ne do të trajtojmë një nga çështjet më të rëndësishme që injorohen nga këto rrjete.

 • Fundi i epokës së medias së shkruar, është afër

  Fundi i epokës së medias së shkruar, është afër

  Shkurt 11, 2022 08:30

  Pronarët e industrisë mediatike në fushën e gazetarisë po kalojnë vite të vështira.  Ekspertët besojnë se popullariteti i gazetave është në rënie dhe me ardhjen e platformave sociale dhe faqeve të lajmeve në internet, gazetat e kanë më të vështirë të kenë ndikim. A po i vjen fundi jetës së mediave të shkruar në letër?