21 Shtatori përkon me përvjetorin e fillimit të agresionit të regjimit të Sadamit kundër Iranit, që në kalendarin historik të Iranit është quajtur "Java e Mbrojtjes së Lavdishme". Më 21 Shtator 1980, në orën 14 sipas orës së Teheranit, avionët luftarakë të Irakut bombarduan aeroportin e Teheranit dhe 8 qytete të tjera iraniane.

Shtator 24, 2016 09:42 CET