• Islamofobia në perëndim (29)

  Islamofobia në perëndim (29)

  Nëntor 24, 2021 08:56

  Në këtë edicion do të flasim shtimin e Islamofobisë nëAmerikë gjatë një viti të kaluar dhe gjithashtu do të hedhim një vështrim mbi islamofobinë në Gjermani.

 • Islamofobia në perëndim (22)

  Islamofobia në perëndim (22)

  Nëntor 24, 2021 08:20

  Në këtë edicion do të flasim rreth qëndrimeve më të reja islamofobiste të Donald Trump, presidentit të Amerikës duke përfshirë edhe njohjen zyrtare të Bejtul-Mokadsit si kryeqytet të regjimit sionist.    

 • Islamofobia në perëndim (20)

  Islamofobia në perëndim (20)

  Nëntor 24, 2021 07:58

  Në këtë edicion do të flasim rreth shtimit të sulmeve ndaj myslimanëve pas ardhjes në pushtet të Donald Trump, presidentit të Amerikës.

 • Islamofobia në perëndim (18)

  Islamofobia në perëndim (18)

  Nëntor 24, 2021 07:43

  Në këtë edicion do të flasim rreth mënyrës së përballjes së myslimanëve në Amerikë me veprime islamofobiste kundër tyre në këtë vend.

 • Qasja e dyfishtë e Perëndimit për rritjen e mbikëqyrjes kibernetike në Francë dhe Iran

  Qasja e dyfishtë e Perëndimit për rritjen e mbikëqyrjes kibernetike në Francë dhe Iran

  Shtator 05, 2021 06:35

  Një vështrim në qasjen e perëndimorëve, veçanërisht të Shteteve të Bashkuara dhe Bashkimit Evropian, tregon se ata kanë një pikëpamje të dyfishtë për çështjet e diskutueshme siç janë terrorizmi, interneti dhe hapësira kibernetike.

 • Mësymja e hapësirës kibernetike në politikë

  Mësymja e hapësirës kibernetike në politikë

  Shkurt 08, 2021 16:26

  Fillimisht synuar si një mjet i thjeshtë për të transmetuar kuptime, media ka transformuar tërë jetën e njeriut dhe ka krijuar kuptime të reja të jetës duke krijuar autostrada informacioni. Ky evolucion i komunikimit dhe zhvillimi i teknologjisë së informacionit është bërë burim i ndryshimeve të mëdha në fushën e pushtetit politik dhe ekonomik në botë. Në vijim, do të bëjmë një përmbledhje të shkurtër të pranisë së rrjeteve sociale gjatë zgjedhjeve presidenciale të SHBA.

 • Vështrim mbi rekordin 4-vjeçar të Trump; Dështimet brenda dhe jashtë vendit

  Vështrim mbi rekordin 4-vjeçar të Trump; Dështimet brenda dhe jashtë vendit

  Janar 31, 2021 13:39

  E marta më 19 janar 2021 ishte dita e fundit e Presidentit të diskutueshëm të SHBA Donald Trump. 4 vjet më parë, më 20 janar 2017, Trump hyri në Shtëpinë e Bardhë.

 • Administrata Biden dhe rishikimi i politikës së SHBA në Azinë Perëndimore

  Administrata Biden dhe rishikimi i politikës së SHBA në Azinë Perëndimore

  Janar 31, 2021 13:39

  Me inaugurimin e administratës së re të SHBA pas inaugurimit të Presidentit të ri të SHBA Joe Biden të Mërkurën më 20 Janar, ka filluar procesi i rishikimit të politikave dhe veprimeve të ish-administratës së SHBA, duke përfshirë ndryshimet në politikën e jashtme të SHBA.

 • Trashëgimia e Trump për Azinë perëndimore (2)

  Trashëgimia e Trump për Azinë perëndimore (2)

  Janar 31, 2021 10:48

  Me përfundimin e mandatit katërvjeçar të presidencës së Donald Trump në Amerikë, shtrohet kjo pyetje se politika e qeverisë së Donald Trump çfarë pasoja ka pasur për rajonin e Azisë Perëndimore?

 • Trashëgimia e Trump për Azinë perëndimore (1)

  Trashëgimia e Trump për Azinë perëndimore (1)

  Janar 31, 2021 10:47

  Me përfundimin e mandatit katërvjeçar të presidencës së Donald Trump në Amerikë, shtrohet kjo pyetje se politika e qeverisë së Donald Trump çfarë pasoja ka pasur për rajonin e Azisë Perëndimore?