• Operacioni "Nasr min Allah" manifestoi fuqinë e rezistencës së Jemenit

  Tetor 11, 2019 17:03

  Jahja Sari'a, zëdhënësi i forcave të armatosura të Jemenit, të shtunën e kaluar bëri të ditur kryerjen e operacionit më të madh të forcave të armatosura të Jemenit kundër Arabisë Saudite me emrin Operacioni "Nasr min Allah" dhe ditën e diele gjithashtu shpjegoi detajet dhe dimensionet e ndryshme të këtij operacioni. Në këtë program, do të shqyrtojmë shkaqet e rëndësisë, mesazhet dhe pasojat e këtij operacioni.

 • Bashkësia Ndërkombëtare u thotë “ JO” sanksioneve diplomatike kundër Zarif

  Gusht 17, 2019 10:14

  Masa e Departamentit të Thesarit të SHBA për të përfshirë Ministrin e Jashtëm të Iranit në listën e saj të sanksioneve zbulon një vello tjetër të armiqësisë së qeverisë amerikane të Donald Trump ndaj Iranit, duke minuar pretendimet për dialogun e sinqertë dhe të pakushtëzuar të Uashingtonit me Teheranin.

 • Ziof Al Rahman

  Gusht 04, 2019 07:05

  Haxhinjtë vizitojnë shtëpinë e Zotit dhe janë shembull i qartë i “Ziof Al Rahman” dhe meritojë lavdërim dhe nderim.

 • Krimet e regjimit Al Saud në Jemen dhe shkelja e dispozitave të të drejtave të njeriut

  Korrik 28, 2019 10:56

  Muaji pesëdhjetë e dytë i luftës së koalicionit anti-jemenas ka mbaruar. Koalicioni saudit ka kryer krime të shumta në luftën kundër Jemenit që shkelin tre parime të rëndësishme të së drejtës ndërkombëtare, duke përfshirë parimet e domosdoshmërisë, proporcionalitetit dhe seleksionimit.

 • Arsyet dhe pasojat e tërheqjes së EBA nga Jemeni (2)

  Korrik 28, 2019 10:52

  Qeveria e EBA ka marrë vendim për të ulur numrin e trupave të saj ushtarake në luftën kundër Jemenit. Në këtë emision do të njihemi me arsyet dhe pasojat e këtij vendimi të EBA.

 • Arsyet dhe pasojat e tërheqjes së EBA nga Jemeni (1)

  Korrik 28, 2019 10:50

  Qeveria e EBA ka ulur numrin e trupave të saj ushtarake në luftën kundër Jemenit. Në këtë emision do të njihemi me arsyet dhe pasojat e këtij vendimi të EBA.

 • Takimet e trefishta të Mekës, përsërisin humbjen e Arabisë Saudite

  Qershor 15, 2019 09:33

  Arabia Saudite ka përsëritur objektivat anti-iraniane për disa herë gjatë dy viteve të fundit.

 • Ramazani, muaji i Zotit (8)

  May 29, 2019 11:56

  Përshëndetje për ju të dashur dëgjues, jemi së bashku me pjesën e fundit të emisioneve prej tre pjesëve me titull "Ramazani në vende të ndryshme të botës", në kuadër të ciklit tonë të emisioneve me titull “Ramazani, muaji i Zotit”.

 • Ekzekutimi i 37 personave brenda një dite në Arabinë Saudite

  Prill 30, 2019 08:55

  Ministria e brendshme e Arabisë Saudite thotë se ka ekzekutuar 37 vetë në një ditë të vetme "në lidhje me krimet e terrorizmit", si një goditje e radhës e Princit të Kurorës Muhamed bin Selman kundër aktivistëve pro-demokracisë, aktivistëve të të drejtave të njeriut dhe intelektualëve.

 • Pesë vite luftë, dështimi i koalicionit saudit nën hijen e rezistencës së popullit të Jemenit

  Prill 30, 2019 07:16

  Agresioni ushtarak i regjimit saudit kundër vendit më të varfër arab, Jemenit aktualisht ka hyrë në vitin e pestë. Kjo luftë me gjithë zhvillimin e disa raundeve të negociatave duke përfshirë edhe marrëveshjen e Stokholmit të Suedisë, po vazhdon akoma dhe populli i Jemenit për çdo ditë po vritet dhe nga agresorët sauditë me armë të ndaluara.