• Dita Botërore e Kodsit, një kryengritje e pavdekshme dhe dinamike në mbështetje ndaj popullit të Palestinës (2)

  May 18, 2020 23:52

  Kodsi është Kibla e parë e myslimanëve në të gjithë botën, është vendi autokton dhe atdheu i qindra mijëra refugjatëve myslimanë palestinezë të shpërngulur me dhunë, vendi të cilin fuqitë arrogante të botës nëpërmjet sionizmit kriminel, e ka pushtuar që nga viti 1948, ka dëbuar banorët autokton dhe këtë vend e ka vendosur në dispozicion të forcave pushtuese kriminele të regjimit sionist.

 • Covid-19 dhe politika globale 

  Prill 25, 2020 15:22

  Epidemia e koronavirusit të ri (Codiv-19), që u shfaq në janar në rajonin Wuhan të Kinës dhe brenda një kohe relativisht të shkurtër prej 3 muajsh u përhap në të gjithë botën, duket se e ka tronditur thellësisht sistemin global.

 • Korona dhe politika globale

  Prill 25, 2020 15:08

  Virusi Korona u zbulua në fund të dhjetorit 2019 dhe është shfrytëzuar nga politikanët gjatë tre muajve të fundit. Në programin e kaluar, u prezantuan shembuj të përdorimit politik të virusit Korona në sistemin botëror, ndërsa në këtë program do të shqyrtohet ndikimi i Korona në rajonin e Azisë Perëndimore.

 • Speciale për ditën botërore të shurdhmemecëve

  Tetor 11, 2019 16:27

  Me rastin e manifestimit të ditës botërore të shurdhmemecëve, data 30 shtatori për çdo vit, është emëruar Dita Botërore e Shurdhmemecëve. Federata Botërore e Shurdhmemecëve (WFD) për herë e ka manifestuar këtë ditë në vitin 1958, ndërsa më pas kjo ditë është zgjeruar në Javën Botërore të Shurdhmemecëve dhe që nga ajo kohë e deri më tani, për çdo vit java e fundit e muajit shtator manifestohet me këtë temë.    

 • Takimi i krerëve të G20 në Japoni, nën një situatë mosmarrëveshjesh

  Korrik 14, 2019 12:21

  Takimi i krerëve të grupit G20 u mbajt më 28-29 në Ozakai të Japonisë. Ideja për krijimin e këtij grupi u hodh në vitin 1999 në takimin e grupit të 7 vendeve të industrializuara në Koln të Gjermanisë dhe takimi i parë u mbajt në vitin 2008 në Uashington me qëllim zgjidhjen e problemeve ekonomike ndërkombëtare. Në përfundim të këtij takimi është theksuar mbështetja për tregtinë e lirë dhe evitimin e politikave proteksioniste apo të subvencioneve.

 • Lufta kundër ndotjes së ajrit, shpëtimi i Mjedisit

  Qershor 05, 2019 09:29

  5 qershori përkon me ditën që Kombet e Bashkuara r kanë shpallur si Dita Botërore e Mjedisit. Qëllimi i organizimit të një dite të tillë është rritja e vetëdijes së njerëzve dhe qeverive për të mbrojtur mjedisin dhe për të marrë masa kundër  shkatërrimit të mjedisit. Kjo ditë mbahet çdo vit në mbarë botën dhe është një çështje globale që synon ndalimin e  kërcënimeve që i bëhen mjedisit.

 • Planifikimi familjar është një e drejtë e njeriut (Speciale për Ditën Botërore të Popullsisë)

  Korrik 13, 2018 09:50

  Më 11 korrik 1989, pesë miliardë njerëz kanë lindur në Tokë. Në atë kohë, sekretari i përgjithshëm i OKB-së Javier Perez Dekuelar, duke shprehur shqetësimin për rritjen e popullsisë së botës, e shpalli këtë lindje si një pikë kthese në historinë botërore dhe nevoja për një zhvillim të qëndrueshëm e ka bërë më të dukshëm aksesin ndaj shërbimeve arsimore, shëndetësore dhe sociale. 11 korriku shënon Ditën Botërore të Popullsisë.

 • Shpëtoni botën nga plastika

  Prill 28, 2018 10:24

  Sot, më 22 prill, që përkon me 2 Ordibeheshtin sipas kalendarit diellor, është një ditë e shënuar nga Kombet e Bashkuara si Dita Botërore e Botës së Pastër dhe me këtë rast, në shumë vende të botës organizohen ceremoni të veçanta.

 • Bitcoin, valutë shumë me vlerë e këtyre ditëve

  Mars 09, 2018 09:39

  Në këtë edicion shkurtimisht do të paraqesim arsyet e atyre që kundërshtojnë Bitcoin

 • Bitcoin, valutë shumë me vlerë e këtyre ditëve

  Mars 09, 2018 09:39

  Në edicionin e parë të këtij programi po prezantojmë Bitcoin dhe privilegjet e tij.