• Mësymja e hapësirës kibernetike në politikë

  Shkurt 08, 2021 16:26

  Fillimisht synuar si një mjet i thjeshtë për të transmetuar kuptime, media ka transformuar tërë jetën e njeriut dhe ka krijuar kuptime të reja të jetës duke krijuar autostrada informacioni. Ky evolucion i komunikimit dhe zhvillimi i teknologjisë së informacionit është bërë burim i ndryshimeve të mëdha në fushën e pushtetit politik dhe ekonomik në botë. Në vijim, do të bëjmë një përmbledhje të shkurtër të pranisë së rrjeteve sociale gjatë zgjedhjeve presidenciale të SHBA.

 • Vështrim mbi rekordin 4-vjeçar të Trump; Dështimet brenda dhe jashtë vendit

  Janar 31, 2021 13:39

  E marta më 19 janar 2021 ishte dita e fundit e Presidentit të diskutueshëm të SHBA Donald Trump. 4 vjet më parë, më 20 janar 2017, Trump hyri në Shtëpinë e Bardhë.

 • Trashëgimia e Trump për Azinë perëndimore (2)

  Janar 31, 2021 10:48

  Me përfundimin e mandatit katërvjeçar të presidencës së Donald Trump në Amerikë, shtrohet kjo pyetje se politika e qeverisë së Donald Trump çfarë pasoja ka pasur për rajonin e Azisë Perëndimore?

 • Trashëgimia e Trump për Azinë perëndimore (1)

  Janar 31, 2021 10:47

  Me përfundimin e mandatit katërvjeçar të presidencës së Donald Trump në Amerikë, shtrohet kjo pyetje se politika e qeverisë së Donald Trump çfarë pasoja ka pasur për rajonin e Azisë Perëndimore?

 • Krizat e mediave në vitin kritik 2020

  Janar 31, 2021 10:30

  Viti 2020 përfundoi me pothuajse me një përkushtim gjithëpërfshirës kushtuar luftës së individëve, grupeve dhe qeverive kundër virusit korona, duke çuar në ndërlikime të mëdha politike, shoqërore dhe ekonomike për botën. Virusi korona, Donald Trump, kërcënimet dhe ngacmimet ndaj gazetarëve, mbyllja e mediave dhe presionet ekonomike dhe vështirësitë financiare kishin ndikimin më të madh në mediat botërore në vitin 2020.

 • Përpjekjet e Trump për të ndryshuar rezultatin e zgjedhjeve presidenciale në Amerikë

  Nëntor 29, 2020 18:40

  Edhe pse kanë kaluar disa javë që nga përfundimit të zgjedhjeve presidenciale të 3 nëntorit 2020 në Amerikë, akoma nuk është bërë e çartë çështja e presidentit të ardhshëm të SHBA-ve.

 • Trump dy anët e monedhës (31)

  Nëntor 29, 2020 18:32

  Programi përqendrohet në përpjekjet e Trump për të ndryshuar rezultatin e zgjedhjeve dhe dështimin e tij për të arritur objektivin e vet për të qëndruar në Shtëpinë e Bardhë.

 • Reagimi pozitiv i botës ndaj humbjes së Donald Trump në zgjedhjet presidenciale

  Nëntor 29, 2020 18:19

  Publikimi i rezultateve të zgjedhjeve presidenciale të 3 nëntorit 2020 në Amerikës dhe fitorja e Joe Biden, kandidatit demokrat duke fituar mbi 270 vota elektorale përball 214 votave elektorale të Donald Trump, është përballur me reagime pozitive në nivelin ndërkombëtar dhe shumë vende të botës duke përfshirë edhe shtetet evropiane kanë uruar Joe Biden për fitore në këto zgjedhje.

 • Trump dy anët e monedhës (30)

  Nëntor 29, 2020 17:19

  Në këtë emision do të flasim mbi zhvillimet e fundit në fushatën presidenciale të SH.B.A.-së në disa ditët e mbetura.

 • Fushata e presionit maksimal të SHBA dhe rezistenca maksimale e Iranit  (2)

  Tetor 27, 2020 12:04

  Pavarësisht nga disfatat e shumta të administratës Trump në fushatën e saj të sanksioneve kundër Iranit, por duke pasur parasysh afërsinë e zgjedhjeve presidenciale të SHBA në vitin 2020, tani Presidenti Donald Trump, i cili në sondazhe është prapa rivalit të tij demokrat Joe Biden.