• Islamofobia në perëndim (30)

  Islamofobia në perëndim (30)

  Nëntor 24, 2021 09:00

  Në këtë edicion do të flasim rreth sulmeve ekstremiste ndaj xhamive në Evropë dhe gjithashturreth islamofobisë në Gjermani.

 • Islamofobia në perëndim (27)

  Islamofobia në perëndim (27)

  Nëntor 24, 2021 08:44

  Në këtë edicion do të flasim rreth gjendjes së myslimanëve në Uells dhe rreth deklaratave islamofobe të qeveritarëve të Hungarisë dhe Republikës së Çekisë si dhe do të flasim për themelimin e qendrës për vëzhgimin e islamofobisë në Luksemburg.

 • Islamofobia në perëndim (23)

  Islamofobia në perëndim (23)

  Nëntor 24, 2021 08:26

  Në këtë edicion do të flasim rreth mbylljes së dosjes së ISIS në Irak si një prej lëvizjeve kryesore në prishjen e imazhit të Islamit dhe forcimin e lëvizjeve islamofobiste në Perëndim.     

 • Islamofobia në perëndim (19)

  Islamofobia në perëndim (19)

  Nëntor 24, 2021 07:48

  Në këtë edicion do të flasim rreth programit të partive të ekstremit të djathtë të Evropës për organizimin e një takimi në Republikën e Çekisë në mes të muajit dhjetor dhe ardhjes në pushtet të partive të ekstremit të djathtë në Evropë.

 • Islamofobia në perëndim (16)

  Islamofobia në perëndim (16)

  Nëntor 24, 2021 07:36

  Në këtë edicion do të flasim rreth formave të ndryshme të islamofobisë dhe urrejtjes ndaj Islamit në Evropë.

 • Islamofobia në perëndim (15)

  Islamofobia në perëndim (15)

  Shkurt 08, 2021 16:41

  Në këtë edicion do të flasim rreth disa lajmeve për islamofobinë në Evropë me temë Ashura dhe lidhja e vrasësve të Imam Husejnit (a.s.) me grupet takfiriste dhe terroriste.

 • Islamofobia në perëndim (13)

  Islamofobia në perëndim (13)

  Shkurt 08, 2021 16:33

  Në këtë edicion do të shqyrtojmë një pjesë tjetër dimensioneve të ndryshme të islamofobisë në vendet perëndimore.

 • Krizat e mediave në vitin kritik 2020

  Krizat e mediave në vitin kritik 2020

  Janar 31, 2021 10:30

  Viti 2020 përfundoi me pothuajse me një përkushtim gjithëpërfshirës kushtuar luftës së individëve, grupeve dhe qeverive kundër virusit korona, duke çuar në ndërlikime të mëdha politike, shoqërore dhe ekonomike për botën. Virusi korona, Donald Trump, kërcënimet dhe ngacmimet ndaj gazetarëve, mbyllja e mediave dhe presionet ekonomike dhe vështirësitë financiare kishin ndikimin më të madh në mediat botërore në vitin 2020.

 • Islamofobia në Perëndim (11)

  Islamofobia në Perëndim (11)

  Dhjetor 13, 2020 18:39

  Në këtë edicion do të flasim rreth neglizhencës së shteteve dhe qeverive islamofobiste perëndimore ndaj vrasjes së myslimanëve të Mianmarit.

 • Rrymat ekstremiste të djathta dhe përhapja e anti-islamizmit në Evropë

  Rrymat ekstremiste të djathta dhe përhapja e anti-islamizmit në Evropë

  Shtator 22, 2020 06:14

  Veprimet e fundit anti-islamike në vendet evropiane, veçanërisht djegia e Kuranit Famëlartë në Suedi dhe veprimi i revistës satirike franceze Charlie Hebdo në ribotimin e karikaturave fyese për Profetin e Islamit (savs) tregojnë se rrymat anti-islamike po kërkojnë t'i kundërvihen Islamit me më shumë forcë dhe gjithashtu të paraqesin një imazh të pahijshëm të profetit të madh të kësaj feje qiellore.