• Përpjekja e pasuksesshme e Amerikës për të krijuar atmosferë kundër Iranit, qëllimet dhe perspektiva

  Korrik 14, 2019 12:09

  Donald Trump, presidenti i Amerikës, në rrugën politike anti-iraniane të qeverive dhe presidentëve të mëparshëm të Amerikës, ka deklaruar një armiqësi më të hapur kundër Iranit si gjatë fushatës elektorale dhe gjithashtu pas hyrjes në Shtëpinë e Bardhë.

 • Çarje të reja në Bashkimin Evropian

  Mars 23, 2019 11:59

  Bashkimi Evropian si një prej unioneve më të mëdha rajonale në botë, është formuar në bazë të idealit të integrimit të vendeve evropiane në aspekte të ndryshme ekonomike, monetare, kufitare, politikë të jashtme dhe të sigurisë nga 28 vende evropiane. Ndërkohë që me daljen e Britanisë së Madhe nga ky union në mars të vitit 2019, kjo organizatë evropiane do të ketë 27 vende anëtare.

 • Evropa në rrugën e pavarësisë strategjike (2)

  Janar 08, 2019 12:37

  Bashkimi Evropian në kontekstin e përpjekjeve të vazhdueshme për integrim dhe në përpjekje për t'u bërë një entitet unik politik, ka ndërmarrë hapa drejt pavarësisë strategjike duke u përballur me pozicionet dhe veprimet e Trump-it, si dhe me ndarjen e Britanisë nga Bashkimi Evropian.

 • Evropianët thyejnë rekord në keqtrajtimin dhe shtypjen e minoriteteve fetare

  Qershor 25, 2017 10:32

  Keqtrajtimi dhe shtypja e minoriteteve fetare nga ana e qeverive gjatë vitit 2015, është shtuar në masë të madhe në të gjithë botën. Ky shtim sidomos në Evropë, është raportuar më tepër se në rajonet e tjera të botës. Tani po prezantojmë një program special të përgatitur në lidhje me këtë çështjeje.

 • Zgjerimi i ekstremizmit të djathtë dhe i islamofobisë në Europë

  Janar 09, 2017 10:38

  Në këtë cikël emisionesh do të analizojmë shkaqet e zgjerimit të ekstremizmit të djathtë dhe i islamofobisë në Europë si dhe nevojën e njohjes së qëllimeve të ekstremit të djathtë në vende të ndryshme europiane.

 • Zgjerimi i ekstremizmit të djathtë dhe i islamofobisë në Europë

  Janar 02, 2017 10:00

  Në këtë cikël emisionesh do të analizojmë shkaqet e zgjerimit të ekstremizmit të djathtë dhe i islamofobisë në Europë si dhe nevojën e njohjes së qëllimeve të ekstremit të djathtë në vende të ndryshme europiane.

 • Europa në javën që kaloi

  Nëntor 28, 2016 08:32

  Me përshëndetje për ju të nderuar dëgjues, po fillojmë emisionin tonë të përjavshëm ku do të flasim mbi zhvillimet më të rëndësishme të javës së kaluar në Europë.

 • Europa në javën që kaloi

  Korrik 24, 2016 11:25

  Me përshëndetje për ju të nderuar dëgjues, po fillojmë emisionin tonë të përjavshëm ku do të flasim mbi zhvillimet në Europë.

 • Europa në javën që kaloi

  Korrik 07, 2016 23:46

  Me përshëndetje për ju të nderuar dëgjues, po fillojmë emisionin tonë të përjavshëm ku do të flasim mbi zhvillimet në Europë.

 • Bota sot, lufta e butë e hegjemonistëve

  May 23, 2016 10:00

  Me përshëndetje për ju të nderuar dëgjues. Ju e dini se një nga fenomenet e shfaqura që në vigjilje të njerëzimit dhe që gjithmonë ka kërcënuar shoqëritë njerëzore, është fenomeni i frikës nga lufta.