• Festivali i 33-të Ndërkombëtar i Filmit për Fëmijët në periudhën e virusit Korona

  Tetor 27, 2020 11:55

  Organizimi në internet dhe formë virtuale e shumë aktiviteteve kulturore dhe artistike të botës, përfshirë festivalet e filmit dhe koncertet muzikore, është një dëshmi e ndryshimit që Korona ka bërë në mënyrën e ndërveprimit dhe prezantimit të aktiviteteve kulturore, artistike, të artistëve dhe popujve të tjerë. Festivali i 33-të Ndërkombëtar i Filmit për fëmijë dhe adoleshentë në Esfahan u mbajt me një metodë të ngjashme.

 • Të drejtat islame të njeriut

  Tetor 19, 2017 09:48

  Përkushtimi ndaj çështjeve të fëmijës, sidomos ndaj të drejtave të tij, ekziston në masë të madhe në mesin e shkollave dhe ideve të ndryshme, mirëpo shtrohet kjo pyetje se në mesin e zhurmës së ideve dhe shkollave, cili sistem juridik i të drejtave është më i mirë dhe më gjithëpërfshirës?

 • Të drejtat islame të njeriut

  Tetor 19, 2017 09:48

  Puna e edukimit në familje është sikur mbrojtja e natyrës qenësore monoteiste të fëmijës. Kjo mbrojtje është një detyrë e madhe edukative dhe morale, prandaj kryerja e saj është funksioni më i rëndësishëm i familjes.

 • Të drejtat islame të njeriut

  Tetor 16, 2017 12:40

  Puna e edukimit në familje është sikur mbrojtja e natyrës qenësore monoteiste të fëmijës. Kjo mbrojtje është një detyrë e madhe edukative dhe morale, prandaj kryerja e saj është funksioni më i rëndësishëm i familjes.

 • Të drejtat islame të njeriut

  Tetor 16, 2017 12:39

  Përkushtimi ndaj çështjeve të fëmijës, sidomos ndaj të drejtave të tij, ekziston në masë të madhe në mesin e shkollave dhe ideve të ndryshme, mirëpo shtrohet kjo pyetje se në mesin e zhurmës së ideve dhe shkollave, cili sistem juridik i të drejtave është më i mirë dhe më gjithëpërfshirës?

 • Populli i Jemenit, viktimë e dhunës dhe agresionit

  Korrik 13, 2017 10:11

  Populli i Jemenit gjatë këtyre ditëve jo vetëm që duhet të shijojë shijen e hidhur të luftës, vrasjes dhe shpërnguljes, por  ai po përballet me përhapjen e sëmundjeve epidemike dhe me mungesën e madhe të kushteve shëndetësore dhe higjienike. Qytetarët e Jemenit të cilët po përballen me shkeljen e të drejtave më primitive dhe më themelore njerëzore, ata nuk kanë as kushtet më elementare higjienike dhe shëndetësore.

 • Populli i Jemenit, viktimë e dhunës dhe agresionit

  Korrik 09, 2017 10:47

  Fëmijët konsiderohen viktima të pambrojtura të luftës dhe sot po vërejmë vrasjen masive të tyre në konfliktet e armatosura të brendshme dhe ndërkombëtare në nivel të gjerë. Siria, Jemeni dhe Palestina aktualisht janë shndërruar në vendvrasje për fëmijët.

 • Ndikimi i luftës tek fëmijët në vendet e arabe

  Janar 09, 2017 10:25

  Me zhvillimin e teknologjisë së luftës, është shtuar edhe numri i viktimave që kryesisht përbëhet nga civilët dhe më së shumti nga fëmijët. Si rezultat mbrojtja e fëmijëve në raste lufte, është kthyer në një nga hallkat kryesore të Bashkësisë Ndërkombëtare në raste lufte, trazirash dhe konfliktesh.

 • Ndikimi i luftës tek fëmijët në vendet arabe

  Dhjetor 29, 2016 10:25

  Lufta tek fëmijët ndikon në forma të ndryshme dhe për një kohë të gjatë.

 • Ndikimi i luftës tek fëmijët në vendet arabe

  Dhjetor 29, 2016 10:25

  Lufta lë pasoja të rënda një prej të cilave është ndikimi tek civilët dhe sidomos tek fëmijët dhe femrat.