• Islamofobia me pretekstin e lirisë së shprehjes dhe rrethit vicioz të dhunës

  Nëntor 29, 2020 18:57

  Përhapja e anti-islamizmit në Perëndim, veçanërisht në Evropë, ka çuar në shumë zhvillime dhe reagime në vitet e fundit.

 • Ne e duam Muhamed s.a.v.s.

  Nëntor 29, 2020 17:44

  Profeti i madh Hazreti Muhamed s.a.v.s. i cili është i dërguari i fundit i Zotit dhe vula e profetëve, gjatë shekujve të kaluar e deri më sot, ka arritur t’i japë dritën e besimit në një Zot shumë zemrave të njerëzve anë e mbanë botës dhe t’i shpëtojë ata nga errësira e injorancës dhe t’i udhëzojë ata në rrugën e vërtetë.

 • Rrënjët dhe arsyet e Islamofobisë dhe urrejtjes ndaj Islamit në Perëndim

  Nëntor 29, 2020 17:31

  Çështja e Islamofobisë në Perëndim për çdo ditë po merr përmasa dhe dimensione të reja dhe qeveritë dhe mediat perëndimore po i hedhin më shumë benzinë sa më shumë këtij zjarri. Islamofobia është një term i ri e aludon diskriminimin ose fanatizmin kundër Islamit dhe kundër myslimanëve. Aktualisht Islamofobia është zhvilluar dhe përhapur më shumë është shndërruar në urrejtje ndaj Islamit që do të thotë kundërshtimi praktik i Islamit dhe i myslimanëve në Perëndim.

 • Reagime ndaj politikave anti-islamike të Francës

  Nëntor 29, 2020 17:29

  Ky emision flet mbi reagimet ndaj vërejtjeve anti-islamike të presidentit francez Emamnuel Macron.

 • Standardet e dyfishta të Perëndimit në fushën e lirisë së shprehjes

  Tetor 27, 2020 11:48

  Perëndimorët pretendojnë të respektojnë standardet e të drejtave të njeriut, përfshirë fushën e lirisë së shprehjes. Sidoqoftë, një vështrim i tendencave dhe qasjeve mbizotëruese në shumë vende evropiane dhe Shtetet e Bashkuara tregon se, në shumë çështje të tjera si terrorizmi, në Perëndim mbizotëron kriteri i dualizmit dhe liria e shprehjes respektohet dhe mbrohet vetëm në rastet kur është në interesin e sistemit kapitalist dhe të  qeverive të këtyre vendeve.

 • Coronavirusi, një pikëpyetje serioze për të ardhmen e Bashkimit Evropian

  Prill 22, 2020 16:56

  Që në themelimin e BE-së në 1950, klubi europian kishte përcaktuar një post projekt kombëtar ose ‘’ndërkombëtar’’ i quajtur kështu në zhargonin e nëpunësve të BE-së në Bruksel.

 • Rrezatimi i dritës së besimit nën lëvizjen e imam Khomeinit (ra)

  Shkurt 11, 2020 11:38

  Ahmed Huber, dijetar dhe  gazetar zviceran thotë: Imam Khomejni(ra) është zgjuesi i të gjithë monoteistëve në epokën e sotme. Ringjallja e fesë dhe e besimit në një botë ku mbizotëronte materializmi dhe idetë anti-fetare dhe ku shoqërisë i ishte bllokuar fyti, i dedikohet imam Khomeinit (ra) dhe shokëve të revolucionit islamik.

 • Profesor Christian Bonaud, gnostik mysliman

  Shtator 28, 2019 11:57

  Më datë 4 shahrivar që përkon më 26 gusht 2019, profesori dhe mendimtari i njohur francez Christian Bonaud vdiq gjatë një udhëtimi në Bregun e Fildishtë si pasojë e një aksidenti në det.

 • Franca dhe lëvizja e Jelek-verdhëve: Sfidë e madhe për Makron

  Mars 23, 2019 12:15

  Lëvizja e jelek-verdhëve, e cila filloi më 17 nëntor 2018 në qytete të ndryshme të Francës, veçanërisht Paris, në shenjë proteste ndaj politikave dhe veprimeve të qeverisë franceze të kryesuar nga presidenti Emanuel Makron, vazhdon të mbijetojë pavarësisht rënieve dhe zbehjeve, lëvizje e cila është bërë një sfidë serioze për presidentin Makron.

 • Drita e Besimit

  Mars 09, 2018 09:39

  Znj. Melanie Diam's: “Përhapja e fesë Islame bëhet shkak për gëzim, qetësi dhe siguri psikologjike në jetë dhe nëse unë në jetën time të re, kam qetësi dhe lumturi, kjo është rezultat i besimit në Zotin Një”.