• Rrënjët dhe arsyet e Islamofobisë dhe urrejtjes ndaj Islamit në Perëndim

  Nëntor 29, 2020 17:31

  Çështja e Islamofobisë në Perëndim për çdo ditë po merr përmasa dhe dimensione të reja dhe qeveritë dhe mediat perëndimore po i hedhin më shumë benzinë sa më shumë këtij zjarri. Islamofobia është një term i ri e aludon diskriminimin ose fanatizmin kundër Islamit dhe kundër myslimanëve. Aktualisht Islamofobia është zhvilluar dhe përhapur më shumë është shndërruar në urrejtje ndaj Islamit që do të thotë kundërshtimi praktik i Islamit dhe i myslimanëve në Perëndim.

 • Standardet e dyfishta të Perëndimit në fushën e lirisë së shprehjes

  Tetor 27, 2020 11:48

  Perëndimorët pretendojnë të respektojnë standardet e të drejtave të njeriut, përfshirë fushën e lirisë së shprehjes. Sidoqoftë, një vështrim i tendencave dhe qasjeve mbizotëruese në shumë vende evropiane dhe Shtetet e Bashkuara tregon se, në shumë çështje të tjera si terrorizmi, në Perëndim mbizotëron kriteri i dualizmit dhe liria e shprehjes respektohet dhe mbrohet vetëm në rastet kur është në interesin e sistemit kapitalist dhe të  qeverive të këtyre vendeve.

 • Rrymat ekstremiste të djathta dhe përhapja e anti-islamizmit në Evropë

  Shtator 22, 2020 06:14

  Veprimet e fundit anti-islamike në vendet evropiane, veçanërisht djegia e Kuranit Famëlartë në Suedi dhe veprimi i revistës satirike franceze Charlie Hebdo në ribotimin e karikaturave fyese për Profetin e Islamit (savs) tregojnë se rrymat anti-islamike po kërkojnë t'i kundërvihen Islamit me më shumë forcë dhe gjithashtu të paraqesin një imazh të pahijshëm të profetit të madh të kësaj feje qiellore.

 • Valë e re e Islamofobisë në Evropë (2)

  Shtator 22, 2020 06:12

  Në këtë program të flasim rreth letrës së Ajetullah Khamenei, liderit suprem të Revolucionit Islamik të Iranit, në dënimin e veprimeve të revistës franceze “Charlie Hebdo” për ripublikimin e karikaturave ofenduese ndaj personalitetit të Profetit të nderuar të Islamit, Hazretit Muhamed s.a.v.s..

 • Valë e re e Islamofobisë në Evropë (1)

  Shtator 22, 2020 06:09

  Në këtë program të flasim rreth çështjes së djegies së Kur’anit të shenjtë në Suedi dhe ripublikimit të karikaturave ofenduese ndaj personalitetit të Profetit të nderuar të Islamit, Hazretit Muhamed s.a.v.s..

 • Islamofobia në Perëndim (7)

  Qershor 13, 2020 08:11

  Në këtë edicion do të flasim rreth shpërthimeve të kryera në një xhami në shtetin Minnesota të Amerikës dhe reagimin e myslimanëve ndaj veprimeve islamofobiste në SHBA.

 • Islamofobia në Perëndim (6)

  Qershor 13, 2020 08:06

  Në këtë edicion do të flasim rreth shtimit të Islamofobisë në Amerikë me ardhjen në pushtet të Donald Trump.

 • Islamofobia në Perëndim (5)

  Qershor 13, 2020 07:59

  Në këtë edicion do të flasim rreth shtimit të Islamofobisë në Amerikës dhe sulmi ndaj xhamive në Britaninë e Madhe.

 • Islamofobia në perëndim (4)

  Qershor 13, 2020 07:52

  Në këtë edicion do të flasim rreth veprimeve terroriste sidomos të hedhjes së acidit kundër myslimanëve në Britani me motive raciste dhe islamofobiste.

 • Islamofobia në Perëndim (3)

  Qershor 11, 2020 08:17

  Në këtë edicion do të trajtojmë çështjen e zgjerimit të sulmeve terroriste dhe raciste kundër myslimanëve dhe përhapjen e islamofobisë në Angli.