• Shpërngulja, rezultat i politikave të Amerikës dhe aleatëve të saj në botën arabe

  Nëntor 29, 2020 18:37

  Konferenca ndërkombëtare për të shpërngulurit dhe refugjatët sirianë u zhvilluar më 11 dhe 12 nëntor 2020 në Damask, kryeqytetin e Sirisë. Pikërisht me këtë rast, në këtë program duke analizuar statistikat më të fundit të personave të shpërngulur dhe refugjatëve të tre vendeve Sirisë, Jemenit dhe Irakut, do të shqyrtojmë edhe problemet me të cilat po përballet kjo popullsi.

 • Operacioni "Nasr min Allah" manifestoi fuqinë e rezistencës së Jemenit

  Tetor 11, 2019 17:03

  Jahja Sari'a, zëdhënësi i forcave të armatosura të Jemenit, të shtunën e kaluar bëri të ditur kryerjen e operacionit më të madh të forcave të armatosura të Jemenit kundër Arabisë Saudite me emrin Operacioni "Nasr min Allah" dhe ditën e diele gjithashtu shpjegoi detajet dhe dimensionet e ndryshme të këtij operacioni. Në këtë program, do të shqyrtojmë shkaqet e rëndësisë, mesazhet dhe pasojat e këtij operacioni.

 • Krimet e regjimit Al Saud në Jemen dhe shkelja e dispozitave të të drejtave të njeriut

  Korrik 28, 2019 10:56

  Muaji pesëdhjetë e dytë i luftës së koalicionit anti-jemenas ka mbaruar. Koalicioni saudit ka kryer krime të shumta në luftën kundër Jemenit që shkelin tre parime të rëndësishme të së drejtës ndërkombëtare, duke përfshirë parimet e domosdoshmërisë, proporcionalitetit dhe seleksionimit.

 • Arsyet dhe pasojat e tërheqjes së EBA nga Jemeni (2)

  Korrik 28, 2019 10:52

  Qeveria e EBA ka marrë vendim për të ulur numrin e trupave të saj ushtarake në luftën kundër Jemenit. Në këtë emision do të njihemi me arsyet dhe pasojat e këtij vendimi të EBA.

 • Arsyet dhe pasojat e tërheqjes së EBA nga Jemeni (1)

  Korrik 28, 2019 10:50

  Qeveria e EBA ka ulur numrin e trupave të saj ushtarake në luftën kundër Jemenit. Në këtë emision do të njihemi me arsyet dhe pasojat e këtij vendimi të EBA.

 • Irani, dyzetë vite pas fitores së Revolucionit Islamik

  Qershor 15, 2019 09:22

  Ajetullah Khamenei, lideri suprem i Revolucionit Islamik të Iranit, në fjalën e tij me rastin e fillimit të vitit të ri 1397, në Mauzoleun e Imam Ali Reza në Mashhad, duke theksuar vazhdimin e vlerave të Revolucionit Islamik në dyzetvjetorin e sistemit shtetëror të Republikës Islamike të Iranit, vlerësoi se prania e Republikës Islamike të Iranit në disa vende të rajonit është me motive të logjikshme dhe me llogaritje shumë racionale dhe jo në bazë të emocioneve.

 • Pesë vite luftë, dështimi i koalicionit saudit nën hijen e rezistencës së popullit të Jemenit

  Prill 30, 2019 07:16

  Agresioni ushtarak i regjimit saudit kundër vendit më të varfër arab, Jemenit aktualisht ka hyrë në vitin e pestë. Kjo luftë me gjithë zhvillimin e disa raundeve të negociatave duke përfshirë edhe marrëveshjen e Stokholmit të Suedisë, po vazhdon akoma dhe populli i Jemenit për çdo ditë po vritet dhe nga agresorët sauditë me armë të ndaluara.

 • Jemeni në 5-vjetorin e zjarrit dhe gjakut (2)

  Prill 29, 2019 10:52

  Lufta e koalicionit saudite kundër Jemenit që filloi më 26 mars 2015, hyri në vitin e tij të pestë më 26 mars 2019. Ajo që ndodhi gjatë katër viteve të luftës së koalicionit saudit kundër Jemenit, vendit më të varfër arab, është një krim lufte. Në dy programe, do të shqyrtojmë disa nga krimet e koalicionit saudit kundër Jemenit gjatë katër viteve të kaluara. Në këtë program, do të flasim mbi krimet e gjenocidit saudit kundër Jemenit gjatë katër viteve të fundit.

 • Jemeni në 5-vjetorin e zjarrit dhe gjakut (1)

  Prill 29, 2019 10:45

  Lufta e koalicionit saudite kundër Jemenit që filloi më 26 mars 2015, hyri në vitin e tij të pestë më 26 mars 2019. Ajo që ndodhi gjatë katër viteve të luftës së koalicionit saudit kundër Jemenit, vendit më të varfër arab, është një krim lufte. Në dy programe, do të shqyrtojmë disa nga krimet e koalicionit saudit kundër Jemenit gjatë katër viteve të kaluara. Në këtë program, do të flasim mbi krimet e gjenocidit saudit kundër Jemenit gjatë katër viteve të fundit.

 • Tre vite luftë në Jemen, katastrofa më e madhe njerëzore me perspektivë të paqartë

  Prill 09, 2018 10:49

  Arabia Saudite më 26 mars të vitit 2015, filloi luftën kundër Jemenit, luftë kjo e cila ishte paraparë të përfundojë brenda një kohë të shkurtë, mirëpo tani ky hyr në vitin e katërt të saj. Në edicionin e parë të këtij programi tre edicionesh do të shqyrtojmë shkaqet dhe qëllimet e Arabisë Saudite në luftën kundër Jemenit.