• Gnosticizmi i Kuq (10) (Program special për muajin Muharrem)

  Gusht 31, 2020 10:46

  Imam Husejni (a.s.), simboli i emrit “Aziz” të Zotit dhe ripërtëritës të parimit për urdhërimin e veprave të mira dhe ndalimin e veprave të këqija

 • Sekreti i qëndrueshmërisë së Ashurasë (9)

  Gusht 31, 2020 10:40

  Në këtë edicion do të flasim rreth pozitës dhe rolit të luftës në kryengritjen e Imam Husejnit (a.s.).

 • Lutje pranë Zotit (2)

  Prill 25, 2020 15:11

  Përshëndetje miq të nderuar jemi pranë jush me programin “Lutje pranë Zotit”, special për muajin e shenjtë të Ramazanit. Në edicionin e sotshëm do të vazhdojmë me një frazë tjetër të duasë së njohur me emrin “Xhushane Kabir”.

 • Lutje pranë Zotit (1)

  Prill 25, 2020 15:11

  Programi me titullin “Lutje pranë Zotit” është përgatitur në 30 edicione për transmetim gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit dhe në çdo edicion do të shqyrtojmë pjesë dhe fraza të lutjeve nga duaja e njohur me emrin “Xhushane Kabir”.

 • Shejkh Zakzaki viktimë e një padrejtësia të pazhurmë

  Dhjetor 14, 2019 17:39

  Vrasja e myslimanëve dhe gjenocidi ndaj tyre dhe shtypja e lëvizjes islamike në Nigeri, sidomos pas vitit 2011, është intensifikuar në përmasa shumë të gjera. Që nga ajo kohë, ushtria dhe qeveria e Nigerisë me mbështetjen e regjimeve urryese të Izraelit, Amerikës, ka kanë kryer veprime të gjera të dhunshme siç është arrestimi i padrejtë i një grupi të myslimanëve shiitë të këtij vendi.  

 • Speciale për përvjetorin e martirizimit të Imam Hasan Askeri (a.s.)

  Nëntor 13, 2019 14:41

  Imam Hasan Askeri (a.s.) në vitin 260 hixhri kameri që përkon me 873 të erës së re, në një ditë si kjo, është martirizuar si rezultat i një komploti të pushtetit të dinastisë Abasite.

 • Profesor Christian Bonaud, gnostik mysliman

  Shtator 28, 2019 11:57

  Më datë 4 shahrivar që përkon më 26 gusht 2019, profesori dhe mendimtari i njohur francez Christian Bonaud vdiq gjatë një udhëtimi në Bregun e Fildishtë si pasojë e një aksidenti në det.

 • Ekzekutimi i 37 personave brenda një dite në Arabinë Saudite

  Prill 30, 2019 08:55

  Ministria e brendshme e Arabisë Saudite thotë se ka ekzekutuar 37 vetë në një ditë të vetme "në lidhje me krimet e terrorizmit", si një goditje e radhës e Princit të Kurorës Muhamed bin Selman kundër aktivistëve pro-demokracisë, aktivistëve të të drejtave të njeriut dhe intelektualëve.

 • Në zimbajtje të Hazretit Fatime (s.a.)

  Shkurt 05, 2019 07:24

  Sot ndodhemi në përvjetorin e martirizimit të vajzës së nderuar të Profetit të nderuar të Islamit Hazretit Muhamed s.a.v.s. dhe bota islame është në zimbajtje për vdekjen e kësaj zonje të nderuar të Islamit. Me këtë rast duke shprehur ngushëllime me rastin e përvjetorit të martirizimit të Hazretit Fatime (s.a.), në këtë edicion do të paraqesim disa fraza të shkurtra nga ligjërata e saj të cilën e ka mbajtur në ditët e fundit të jetës së saj të shkurtër, por me plotë begati.

 • Imam Musa Kazem, luftëtari i durimit (Speciale për martirizimin e tij)

  Prill 13, 2018 11:11

  Vuajtjet dhe pikëllimet e Imam Musa bin Xhafer (a.s.) në krahasim me imamët e tjerë pas tragjedisë së Qerbelasë, kanë qenë më të dhimbshme dhe më të mëdha. Ai gati gjithë periudhën e imametit të tij, e ka kaluar në internim ose në burg, mirëpo pavarësisht kësaj, morali dinamik dhe veprimtaria e tij e gjerë është bërë shkak që ai edhe në kushtet më të vështira, zemrat e dashamirësve të Ehli Bejtit (a.s.) dhe besimtarëve të vërtetë, t'i udhëzojë drejt burimit të së vërtetës dhe lumturisë.