• Dita Botërore e Kodsit, një kryengritje e pavdekshme dhe dinamike në mbështetje ndaj popullit të Palestinës (2)

  May 18, 2020 23:52

  Kodsi është Kibla e parë e myslimanëve në të gjithë botën, është vendi autokton dhe atdheu i qindra mijëra refugjatëve myslimanë palestinezë të shpërngulur me dhunë, vendi të cilin fuqitë arrogante të botës nëpërmjet sionizmit kriminel, e ka pushtuar që nga viti 1948, ka dëbuar banorët autokton dhe këtë vend e ka vendosur në dispozicion të forcave pushtuese kriminele të regjimit sionist.

 • Ndryshimet në Azinë Perëndimore dhe 72 vjetori i ditës së Nekbatit

  May 16, 2020 21:55

  72- vjetori i Ditës së Nekabtit u mbajt ndërsa qeveria amerikane zbuloi zyrtarisht një plan racist për të tregtuar më hapur dhe më shumë se kurrë më parë mbështetjen për regjimin sionist, duke ulur peshën e Palestinës në politikën e jashtme të disa vendeve arabe.

 • Palestina vend i shenjtë për të gjitha fetë (2)

  May 12, 2020 10:07

  Musai a.s. deklaroi për popullin duke thënë: “U kam sjell librin qiellor Teoratin i cili përmban urdhëresa dhe ndalesa fetare e çështje të lejuara.

 • Palestina vend i shenjtë për të gjitha fetë (1)

  May 12, 2020 10:07

  Palestina është djep i feve monoteiste dhe vend ku kanë jetuar dhe vepruar profetët e mëdhenj të Zoti.

 • Vlerësimi i situatës së të burgosurve palestinezë

  Prill 22, 2020 17:01

  17 Prilli përkon me Ditën e të Burgosurve Palestinezë. Më 17 Prill 1974, Këshilli Kombëtar Palestinez, për nder të sakrificave të të burgosurve palestinezë, e regjistroi këtë ditë si Ditën e të Burgosurve Palestinezë.

 • Akordi i shekullit dhe pasojat e tij në Azinë Perëndimore (2)

  Shkurt 11, 2020 11:07

  Presidenti amerikan Donald Trump më 28 janar ka zbuluar zyrtarisht planin racist Akordi i  Shekullit. Ne emisionin e kaluar, dispozitat e këtij plani janë ekzaminuar shkurtimisht nga këndvështrimi i ligjit ndërkombëtar dhe ndikimet e këtij plani për rajonin e Azisë Perëndimore.

 • Akordi i Shekullit, shpërfillje e ligjit ndërkombëtar (1)

  Shkurt 11, 2020 11:06

  Presidenti amerikan Donald Trump më 28 janar në formë zyrtare shpalli planin racist Akordi i Shekullit. Në këtë emision do të analizojmë pikat e këtij plani duke i krahasuar me ligjin ndërkombëtar.

 • Palestina, qëndresa dhe rezistenca

  Dhjetor 14, 2019 17:19

  Në këtë emision do të flasim për disfatën tjetër të regjimit sionist përballë rezistencës palestinezë dhe reagimit të Xhihadit Islamik ndaj vrasjes së dy prej liderëve të kësaj lëvizjeje, si dhe do të njihemi më shumë me karakteristikat e qëndresës dhe të rezistencës së palestinezëve përballë komploteve dhe agresioneve të përsëritura të regjimit sionist.

 • Deklarata e Balfourit, njollë turpi në histori

  Nëntor 03, 2019 15:11

  2 Nëntori 1917 përkon me lëshimin e Deklaratës Balfour nga Sekretari i atëhershëm për Punë të Jashtme të Anglisë. Nxjerrja e kësaj Deklarate ishte një njollë e madhe turpi në histori. Vrasja e shumë myslimanëve palestinezë dhe pushtimi i tokës së tyre të ligjshme nga sionistët ishte një nga pasojat e këtij komploti ogurzi.

 • Mbështetja ndaj Palestinës, parim i pandryshueshëm i politikës së jashtme

  Tetor 11, 2019 18:44

  Me rastin e dyzetvjetorit të fitores së Revolucionit Islamik të Iranit në një program disa edicionesh, po shqyrtojmë politikën e jashtme të Republikës Islamike të Iranit në katër dekadat e kaluara. Në këtë edicion shkurtimisht do të shqyrtojmë pozitën e pandryshueshme të Palestinës në politikën e jashtme të Republikës Islamike të Iranit gjatë 40 viteve të kaluara.