• Të drejtat e njeriut; të bllokuar nga dyanshmëria e Perëndimit

  Nëntor 29, 2020 17:41

  Pretendimet perëndimore në lidhje me performancën e vendeve të pavarura, përfshirë Iranin në çështjen e të drejtave të njeriut,  janë bërë një temë e përsëritur e përqendruar në raporte të pabazuara.

 • Rrënjët dhe arsyet e Islamofobisë dhe urrejtjes ndaj Islamit në Perëndim

  Nëntor 29, 2020 17:31

  Çështja e Islamofobisë në Perëndim për çdo ditë po merr përmasa dhe dimensione të reja dhe qeveritë dhe mediat perëndimore po i hedhin më shumë benzinë sa më shumë këtij zjarri. Islamofobia është një term i ri e aludon diskriminimin ose fanatizmin kundër Islamit dhe kundër myslimanëve. Aktualisht Islamofobia është zhvilluar dhe përhapur më shumë është shndërruar në urrejtje ndaj Islamit që do të thotë kundërshtimi praktik i Islamit dhe i myslimanëve në Perëndim.

 • Standardet e dyfishta të Perëndimit në fushën e lirisë së shprehjes

  Tetor 27, 2020 11:48

  Perëndimorët pretendojnë të respektojnë standardet e të drejtave të njeriut, përfshirë fushën e lirisë së shprehjes. Sidoqoftë, një vështrim i tendencave dhe qasjeve mbizotëruese në shumë vende evropiane dhe Shtetet e Bashkuara tregon se, në shumë çështje të tjera si terrorizmi, në Perëndim mbizotëron kriteri i dualizmit dhe liria e shprehjes respektohet dhe mbrohet vetëm në rastet kur është në interesin e sistemit kapitalist dhe të  qeverive të këtyre vendeve.

 • Rasti Skripal, pikë kulmore në marrëdhëniet Rusi-Perëndim

  Prill 13, 2018 11:12

  Marrëdhëniet e ftoha dhe të tensionuara mes Rusisë dhe Perëndimit, janë shtuar akoma më shumë me shfaqjen e rastit Sergei Skripal, ish spiun i Rusisë dhe vajzës së tij Julia që u helmuan më 4 mars në jugperëndim të Britanisë. Kriza aktuale mes Rusisë dhe vendeve perëndimore është në shkallën më të rëndë që nga lufta e ftohtë.

 • Veprimtaria e dyfishtë e perëndimit në çështjen e prirjeve separatist

  Tetor 23, 2017 11:55

  Çështja e ndarjes territoriale dhe e shpalljes së pavarësisë në vende të ndryshme të botës, është kthye në një prej problematikave kryesore për shume qeveri. Përkundër asaj që mendohej se do të ndodhte pas luftës së ftohtë, shpallja e pavarësisë është bërë shkak për ngjalljen e shumë krizave të brendshme dhe luftërave në Lindjen e Mesme, Afrikë dhe Evropë.

 • Islamofobia në Perëndim

  Gusht 27, 2017 12:20

  Në këtë emision do të trajtojmë sulmet raciste të kohëve të fundit ndaj myslimanëve në Britani dhe Francë dhe shfaqjen e akteve terroriste raciste në Evropë.

 • Islamofobia në Perëndim

  Gusht 20, 2017 10:19

  Programi disa edicionesh “Islamofobia në Perëndim” ka për qëllim të vëzhgojë ngjarjet e lidhura me islamofobinë në botë, sidomos në vendet perëndimore. Në edicionin e parë të këtij programi do të flasim rreth sulmit terrorist kundër myslimanëve anglezë dhe reagimi i ndryshëm ndaj këtij veprimi terrorist.

 • Injoranca moderne, fenomen që duhet njohur

  Korrik 09, 2017 10:21

  Lideri Suprem i Revolucionit Islamik të Iranit, Ajetollah Khamenei, duke ju drejtuar poetëve iranianë dhe disa poetëve të vendeve të tjera islamike, kërkoi nga ata që në veprimtaritë e tyre letrare dhe kulturore të trajtojnë çështje të rëndësishme dhe njëkohësisht të çuditshme të botës së sotme.