• Femrat iraniane (9)

  May 12, 2020 10:51

  Këtë javë, kur u publikua lajmi për fitoren e një vajze iraniane në Kampionatin Botëror të Mundjes Alish, mbase pyetja e parë që u krijua në mendjen e shumë entuziastëve të sportit ishte se femrat në Iran mund të merren me sportin e mundjes?

 • Femrat iraniane (8)

  May 12, 2020 10:46

  Një nga lajmet më të rëndësishme në fushën e kinemasë, ishte marrja e tre çmimeve nga festivali i filmave politike Karason të Francës, nga shkrimtarja dhe regjisorja e njohur iraniane Narges Abiar.

 • Femra iraniane (7)

  May 12, 2020 10:44

  Dr. Hakir al-Sadat, studente shembullore dhe doktoreshë e diplomuar në vitet 2013-2014 në degën e nano-bioteknologjisë në universitetin e Amsterdamit. Ajo doktoratën e saj e ka përfunduar në sektorin e gjeno-terapisë, temë e cila është zgjedhur si më e mira në Evropë.

 • Femra iraniane (6)

  May 12, 2020 10:41

  Në javën që lamë pas folëm për atë grup femrash të cilat nga pamja e jashtme kanë ndryshime me njerëzit e tjerë mirëpo për nga dhuntia, talenti dhe përpjekja nuk ndryshojnë me të tjerët dhe kanë arritur suksese të konsiderueshme.

 • Femra iraniane (5)

  May 12, 2020 10:37

  "Më kujtohet një herë kur para fluturimit veten e prezantova për udhëtarët. Një burrë shumë i zhurmshëm erdhi në kabinën tonë duke thënë: 'O Zot, piloti është një zonjë".

 • Femrat iraniane (4)

  May 12, 2020 10:34

  Nga pikëpamja e Islamit, rritja dhe zhvillimi real i femrës është një rrugë me dy korsi ku njëra është korsia e realizmit të objektivave personale dhe tjetra është korsia e detyrës kryesore të femrës në familje si bashkëshorte dhe si nënë dhe padyshim zbatimin me seriozitet dhe fuqi rolin e saj në shoqëri.

 • Femra iraniane (3)

  May 12, 2020 10:30

  Ajo është profesore e universitetit të filozofisë së Teheranit. Është gruaja e parë që ka marrë doktoratën në filozofi në Iran. Ajo ka mbaruar studimet në filozofinë krahasuese dhe të fjalës në universitetin e Kalifornisë në Amerikë.

 • Femrat iraniane (2)

  May 12, 2020 10:24

  Kohë më parë në televizionin e Iranit, është transmetuar për herë të parë emisioni “ Talentet Iraniane”, kushtuar talenteve në sport, art dhe në fusha të tjera. Në këtë emision kanë marrë pjesë shumë njerëz të cilët janë munduar të prezantojnë talentin e tyre të veçantë.

 • Femrat iraniane (1)

  Janar 25, 2020 14:54

  Seria e Programit “Femrat Iraniane”, duke analizuar dhe vëzhguar zhvillimet në sukseset dhe arritjet e grave iraniane, do të prezantojë këto arritje për të paraqitur më së miri situatën e femrave iraniane sot. Qëndroni me ne në pjesën e parë të këtij programi.

 • Speciale për ditën botërore kundër dhunës ndaj grave

  Dhjetor 14, 2019 15:48

  Data 25 nëntor është dita botërore për ndalimin e dhunës ndaj grave. Pavarësisht faktit se në shumicën e vendeve të botës janë miratuar ligje për ndalimin e dhunës, mirëpo statistikat akoma tregojnë se 35 % e grave kanë përjetuar dhunë në forma të ndryshme. Kjo shifër në disa vende shkon deri në 70%.