• Islamofobia në Perëndim (11)

  Dhjetor 13, 2020 18:39

  Në këtë edicion do të flasim rreth neglizhencës së shteteve dhe qeverive islamofobiste perëndimore ndaj vrasjes së myslimanëve të Mianmarit.

 • Të drejtat e njeriut; të bllokuar nga dyanshmëria e Perëndimit

  Nëntor 29, 2020 17:41

  Pretendimet perëndimore në lidhje me performancën e vendeve të pavarura, përfshirë Iranin në çështjen e të drejtave të njeriut,  janë bërë një temë e përsëritur e përqendruar në raporte të pabazuara.

 • Speciale për ditën botërore kundër dhunës ndaj grave

  Dhjetor 14, 2019 15:48

  Data 25 nëntor është dita botërore për ndalimin e dhunës ndaj grave. Pavarësisht faktit se në shumicën e vendeve të botës janë miratuar ligje për ndalimin e dhunës, mirëpo statistikat akoma tregojnë se 35 % e grave kanë përjetuar dhunë në forma të ndryshme. Kjo shifër në disa vende shkon deri në 70%.

 • Speciale për ditën botërore të shurdhmemecëve

  Tetor 11, 2019 16:27

  Me rastin e manifestimit të ditës botërore të shurdhmemecëve, data 30 shtatori për çdo vit, është emëruar Dita Botërore e Shurdhmemecëve. Federata Botërore e Shurdhmemecëve (WFD) për herë e ka manifestuar këtë ditë në vitin 1958, ndërsa më pas kjo ditë është zgjeruar në Javën Botërore të Shurdhmemecëve dhe që nga ajo kohë e deri më tani, për çdo vit java e fundit e muajit shtator manifestohet me këtë temë.    

 • Speciale për ditën e të Drejtave Islame të Njeriut dhe Dinjitetin e Njeriut

  Gusht 04, 2019 07:19

  Një nga termat që hyri në dialogun politik pas Luftës së Dytë Botërore dhe pas themelimit të Kombeve të Bashkuara në vitin  1945, është koncepti i të drejtave të njeriut. Të drejtat e njeriut janë një tërësi e të drejtave të dhëna për banorët e një vendi, si të huaj, ashtu edhe për qytetarë, përpara qeverisë, duke përfshirë disa të drejta civile dhe politike, siç janë liria dhe barazia, rezistenca ndaj agresionit, shtypjes dhe paprekshmëria e jetës, pronës dhe shtëpisë.

 • Ekzekutimi i 37 personave brenda një dite në Arabinë Saudite

  Prill 30, 2019 08:55

  Ministria e brendshme e Arabisë Saudite thotë se ka ekzekutuar 37 vetë në një ditë të vetme "në lidhje me krimet e terrorizmit", si një goditje e radhës e Princit të Kurorës Muhamed bin Selman kundër aktivistëve pro-demokracisë, aktivistëve të të drejtave të njeriut dhe intelektualëve.

 • Politika e Trump për emigracionin: Skandal moral dhe i të drejtave të njeriut në Amerikë

  Korrik 23, 2018 11:22

  Donald Trump, presidenti populist i Amerikës, po ndjek politikat jashtë normave dhe polemizuese në nivel të brendshëm dhe në nivel të jashtëm të cilat janë bërë shkak për paraqitjen e kritikave të gjera si brenda në Amerikë ashtu edhe jashtë Amerikës.

 • Pikëpamjet e liderit suprem të Revolucionit Islamik të Iranit (Zgjerimi i drejtësisë, qëllimi kryesor i sistemit gjyqësor të Iranit)

  Korrik 02, 2018 10:26

  Ajetullah Khamenei: "Respektimi i ligjit, është themeli i jetës kolektive që një prej detyrave të sistemit gjyqësor të Iranit është lufta kundër shkeljeve të ligjit dhe ndalja e shkelësve të ligjit".

 • Qëndrimi i organizatave arabe ndaj krizës në Bahrejn

  Shkurt 23, 2018 11:27

  14 shkurti 2018 shënoi përvjetorin e shtatë të Revolucionitnë Bahrejn. Në këtë program, do të shqyrtojmë qëndrimin e organizatave dhe institucioneve arabe ndaj revolucionit të popullit të Bahrejnit.

 • Skllavëria moderne, krim i heshtur

  Dhjetor 04, 2017 08:47

  Në vitin 1949, Kombet e Bashkuara me 2 dhjetorin e  çdo viti e përkujtojnë si Dita Ndërkombëtare për Heqjen e Skllavërisë. Megjithëse kanë kaluar më shumë se 200 vjet që nga heqja zyrtare e skllavërisë dhe përkundër deklaratave universale kundër skllavërisë, ky fenomen është vazhdon ende.