• Varfëria dhe papunësia sfidojnë ekonominë e tretë më të madhe në botë

  Tetor 27, 2020 11:54

  Kryeministri i Japonisë në një konferencë shtypi në Tokio u zotua për të zgjidhur problemet e njerëzve. Tashmë në ditën e tij të parë në detyrë, Suga u zotua të përmbushë pritjet e popullit japonez, të ringjallë ekonominë dhe të vërë nën kontroll virusin Korona. Pyetja është, me cilat probleme përballet ekonomia e tretë botërore që kryeministri i ri i ka theksuar të paktën dy herë në zgjidhjen e problemeve ekonomike të Japonisë në kohën e shkurtër që është zgjedhur si kryeministër?

 • Speciale për ditën botërore për zhdukjen e varfërisë

  Tetor 27, 2020 11:39

  Përshëndetje miq të nderuar. Jemi pranë jush me një program speciale me rastin e ditës botërore për zhdukjen e varfërisë

 • Speciale për ditën botërore të luftës kundër varfërisë

  Tetor 19, 2017 09:45

  Sot, është dita botërore e luftës kundër varfërisë. Me këtë rast në një program special do të hedhim një vështrim mbi përpjekjet në këtë drejtim.

 • Thonë, numrat nuk gënjejnë

  Tetor 23, 2016 12:02

  Me një fond prej 3 miliard e 200 milion dollarë, plotësohen nevojat për ushqim të 66 milion nxënësve të uritur në të gjithë botë. Kjo është shumta e përdorur nga kandidatët Donald Trump dhe Hillary Clinton për fushatën elektorale për zgjedhjet presidenciale të vitit 2016 në Amerikë. Shumë në fjalë mund të përdoret për shpenzimet vjetore të 32 milion nxënësve në Afrikë të cilët shkojnë në shkolla të uritur.

 • Thonë, numrat nuk gënjejnë

  Tetor 23, 2016 12:01

  Në këtë emision do të bëjmë një krahasim të thjeshtë të eliminimit të varfërisë në Afrikë me shpenzimet elektorale në Amerikë.