• "Pse nuk e pranoj dekoratën e këtij regjimi"

  Shkurt 19, 2018 07:18

  PSE NUK E PRANOJ DEKORATËN E KËTIJ REGJIMI Prej medieve mësova se qenkam i dekoruar me Medaljen Presidenciale në 10-vjetorin e Pavarësisë së Kosovës: i dekoruar për pjesëmarrje në Konferencën e Rambujesë e të Parisit për Kosovën në vitin 1999.

 • Eurodeputeti Mandl: Harrojeni nacionalizmin, duajeni flamurin tuaj

  Eurodeputeti Mandl: Harrojeni nacionalizmin, duajeni flamurin tuaj

  Shkurt 19, 2018 06:27

  Lukas Mandl, deputeti austriak i Parlamentit Evropian në një intervistë për “Indeksonline” në 10 vjetorin e pavarësisë u shpreh i kënaqur me të arriturat në Kosovë.

 • 10-vjetori i pavarësisë së Kosovës

  10-vjetori i pavarësisë së Kosovës

  Shkurt 18, 2018 09:41

  Sot qytetarët e Kosovës dhe të gjithë shqiptarët kudo që janë,  festojnë 10-vjetorin e Shpalljes së Pavarësisë së Kosovës. Me këtë rast, monumenti NEWBORN ka marrë pamje të re që është punuar mjaft bukur  për këtë 10-të Vjetor.

 • Prishtina mbledh kryetarët e qyteteve shqiptare

  Prishtina mbledh kryetarët e qyteteve shqiptare

  Shkurt 17, 2018 20:03

  Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti, ka treguar se për nder të dhjetëvjetorit të Pavarësisë, në kryeqytet do të mblidhen kryetarët e qyteteve shqiptare.

 • Presidenti: Kosova e bekuar që ka Amerikën dhe vendet e BE-së

  Presidenti: Kosova e bekuar që ka Amerikën dhe vendet e BE-së

  Shkurt 17, 2018 16:43

  Presidenti i Kosovës, përmes profilit të tij në Facebook ka uruar të gjithë qytetarët e Kosovës, për dhjetëvjetorin e pavarësisë së Kosovës.

 • Jubileu i parë

  Jubileu i parë

  Shkurt 17, 2018 13:06

  Kosova po shënon jubileun e parë të pavarësisë. Për 10 vjet të shtetësisë, Kosovën e kanë njohur 116 shtete. Por, shteti më i ri evropian ende nuk e ka siguruar ulësen që i takon në Organizatën e Kombeve të Bashkuara si dhe nuk e ka fituar mbështetjen unike të Bashkimit Evropian, ngase pesë shtete anëtare të BE-së, nuk e njohin atë si shtet.

 • Jubileu i shpresave dhe zhgënjimeve

  Jubileu i shpresave dhe zhgënjimeve

  Shkurt 14, 2018 06:48

  Që nga shpallja e pavarësisë së Kosovës, më 17 shkurt të vitit 2008 e deri më sot, pritjet e qytetarëve të saj nuk janë realizuar dhe gjendja e tanishme nuk është e mirë, vlerësojnë njohës të zhvillimeve politike dhe sociale, si dhe qytetarë të vendit.

 • Përballë ofensivës diplomatike serbe për tërheqjen e njohjeve të Kosovës

  Përballë ofensivës diplomatike serbe për tërheqjen e njohjeve të Kosovës

  Janar 10, 2018 13:42

  Përderisa Kosova po bëhet gati që muajin e ardhshëm të shënojë 10 vjetorin e shpalljes së pavarësisë së vendit, në anën tjetër Serbia ka paralajmëruar ofensivë diplomatike, jo vetëm për të bllokuar njohjet e reja të shtetit të Kosovës, por edhe për të siguruar tërheqjen e disa prej këtyre njohjeve.

 • Përvjetori i nëntë i Pavarësisë së Kosovës nga kujtimet e syrit 3

  Përvjetori i nëntë i Pavarësisë së Kosovës nga kujtimet e syrit 3

  Shkurt 17, 2017 15:40

  Rajoni i Ballkani është një prej rajoneve më të ndjeshme të Evropës që gjatë gjithë historisë është shoqëruar me probleme shumë të komplikuar. Zhvillimet e vendeve të këtij rajoni vazhdimisht kanë ndikuar dhe ndikojnë mbi zhvillimet e vendeve të tjera.