• Irani kërkon kthimin e koleksionit Persepolis nga SHBA

  Irani kërkon kthimin e koleksionit Persepolis nga SHBA

  Janar 18, 2022 06:54

  90 vjet më parë, Universiteti i Çikagos në SHBA huazoi për kërkime me dhjetëra mijëra fragmente arkeologjike të zbuluara në qytetin antik të Persepolis të Iranit. Megjithatë, pavarësisht nga shumë kërkesa zyrtare dhe një vendim gjykate, Uashingtoni ende refuzon t'i kthejë ato. Por Teherani tani është i vendosur të marrë atë që është pronë e tij e ligjshme.

 • Zbulohen 9 enë prej dheu antike të mileniumit të parë para erës së re në veriperëndim të Iranit

  Zbulohen 9 enë prej dheu antike të mileniumit të parë para erës së re në veriperëndim të Iranit

  Janar 16, 2022 15:15

  Shefi i njësisë për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore në provincën Zanxhan të Iranit ka thënë se gjatë procesit të vëzhgimit të forcave të njësisë për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore në fshatin Anzar të rrethit Tarem në provincën Zanxhan në veriperëndim të Iranit, janë zbuluar 9 enë prej dheut antike që janë të vjetra një mijë vite para erës së re.