• Zarif: Progresi shkencor Iranit, gjembi më i madh në syrin e armikut

  Zarif: Progresi shkencor Iranit, gjembi më i madh në syrin e armikut

  Dhjetor 08, 2019 08:56

  Ministri i jashtëm i Republikës Islamike të Iranit në ceremoninë pritëse të dr. Masud Sulejmani profesor iranian i sapo liruar nga burgjet e Amerikës, deklaroi se Amerika në 40 vitet e kaluara ka bërë çdo gjë për të penguar progresin e Iranit por pa patur asnjë sukses.

 • Dr. Masud Soleimani kthehet në Teheran, refuzoi ofertat për të qëndruar në SHBA

  Dr. Masud Soleimani kthehet në Teheran, refuzoi ofertat për të qëndruar në SHBA

  Dhjetor 07, 2019 20:55

  Shkencëtari i famshëm iranian i qelizave gjenetike, Dr Masud Soleimani ka mbërritur në Teheran pas mbi një viti burgim në Shtetet e Bashkuara. Soleimani arriti në aeroportin e Mehrabadit në Teheran të shtunën në mbrëmje, pasi u la i lirë nga SHBA në këmbim të një të burgosuri amerikano-kinez, i cili ishte akuzuar për spiunazh në Iran.

 • Lirohet shkencëtari iranian nga burgu i Amerikës

  Lirohet shkencëtari iranian nga burgu i Amerikës

  Dhjetor 07, 2019 15:38

  Masud Solejmani, shkencëtari iranian, pas durimit të një viti pengmarrje dhe burg të paligjshëm në Amerikë, sot është liruar dhe i është dorëzuar autoriteteve iraniane.

 • Ndërroi jetë shkencëtari dhe profesori i njohur iranian

  Ndërroi jetë shkencëtari dhe profesori i njohur iranian

  Nëntor 20, 2019 15:59

  Profesor Azlollah Reza, shkencëtar dhe profesor i dalluar iranian në fushën e inxhinierisë elektrike dhe matematikës, ka ndërruar jetë në moshën 104 vjeçare.

 • Arrestimi i hulumtuesit iranian, shkelje e normave ndërkombëtare

  Arrestimi i hulumtuesit iranian, shkelje e normave ndërkombëtare

  Shtator 11, 2019 15:50

  Sekretaria e Këshillit të Lartë të Revolucionit Kulturor të Iranit duke dënuar veprimin e Amerikës në arrestimin e paligjshëm të Mas'ud Sulejmani, shkencëtarit iranian, ka kërkuar ndjekjen e kësaj çështje nga autoritetet përkatëse shkencore dhe universitare të botës.

 • Personalitetet e shquara iraniane, krenari botërore

  Personalitetet e shquara iraniane, krenari botërore

  Prill 09, 2018 10:49

  Përshëndetje për ju dëgjues të nderuar. Jemi pranë jush me edicionin e radhës së programit “Personalitetet e shquara iraniane, krenari botërore” ku do të vazhdojmë me prezantimin e personalitetit të njohur iranian Mevlana Xhelaludin Muhamed Balkhi, një ndër poetët më të mëdhenj iranianë dhe me famë botërore. Idetë dhe mendimet e mëdha të tij janë përkthyer në gjuhë të ndryshme dhe shumë mendimtarë dhe letrarë janë ndikuar nga idetë e tij.

 • Personalitetet e shquara iraniane, krenari botërore

  Personalitetet e shquara iraniane, krenari botërore

  Prill 09, 2018 10:49

  Përshëndetje për ju dëgjues të nderuar. Jemi pranë jush me edicionin e radhës së programit “Personalitetet e shquara iraniane, krenari botërore” ku do të vazhdojmë me prezantimin e personalitetit të njohur iranian Mevlana Xhelaludin Muhamed Balkhi, një ndër poetët më të mëdhenj iranianë dhe me famë botërore. Idetë dhe mendimet e mëdha të tij janë përkthyer në gjuhë të ndryshme dhe shumë mendimtarë dhe letrarë janë ndikuar nga idetë e tij.

 • Personalitetet e shquara iraniane, krenari botërore

  Personalitetet e shquara iraniane, krenari botërore

  Mars 09, 2018 09:42

  Përshëndetje për ju dëgjues të nderuar. Jemi pranë jush me edicionin e radhës së programit “Personalitetet e shquara iraniane, krenari botërore” ku do të vazhdojmë me prezantimin e personalitetit të njohur iranian Mevlana Xhelaludin Muhamed Balkhi, një ndër poetët më të mëdhenj iranianë dhe me famë botërore.

 • Personalitetet e shquara iraniane, krenari botërore

  Personalitetet e shquara iraniane, krenari botërore

  Mars 09, 2018 09:41

  Përshëndetje për ju dëgjues të nderuar. Jemi pranë jush me edicionin e radhës së programit “Personalitetet e shquara iraniane, krenari botërore” ku do të vazhdojmë me prezantimin e personalitetit të njohur iranian Mevlana Xhelaludin Muhamed Balkhi, një ndër poetët më të mëdhenj iranianë dhe me famë botërore. Idetë dhe mendimet e mëdha të tij janë përkthyer në gjuhë të ndryshme dhe shumë mendimtarë dhe letrarë janë ndikuar nga idetë e tij.