• Kush është kreu i ri i ISIS?

  Kush është kreu i ri i ISIS?

  Janar 21, 2020 08:42

  Gazeta Guardian duke cituar burime të inteligjencës ka shkruar se kreu i ri i ISIS është një prej themeluesve dhe teoricienëve të këtij grupi terrorist dhe emri i vërtetë i tij është Amir Muhamed Abdul’rahman Muli Sabeli.

 • Terrorizmi, sanksionet dhe terrori, tre strategji të perëndimit kundër rezistencës

  Terrorizmi, sanksionet dhe terrori, tre strategji të perëndimit kundër rezistencës

  Janar 18, 2020 08:47

  Ministria e financave e Anglisë me një veprim armiqësor ka future në listën e grupeve terrorist të Londrës, lëvizjen e rezistencës islamike libaneze Hezbullah.

 • Ushtria e Irakut kryen operacione për spastrimin e elementëve të ISIS

  Ushtria e Irakut kryen operacione për spastrimin e elementëve të ISIS

  Dhjetor 07, 2019 15:21

  Si pasojë e shtimit të sulmeve të grupit terrorist ISIS në provincat Kirkuk, Salahudin dhe Dejale të Irakut, ushtria e këtij vendi ka filluar operacione të gjera për spastrimin e këtyre tre provincave nga prania e elementëve të grupit terrorist ISIS.

 • Sponsorizuesit e terrorizmit të mos fajësojnë Iranin për problemet e tyre

  Sponsorizuesit e terrorizmit të mos fajësojnë Iranin për problemet e tyre

  Nëntor 24, 2019 20:37

  Irani ka hedhur poshtë si të pabaza dhe false akuzat e ngritura kundër Republikës Islamike në një seancë të samitit "Dialogu i Manamas 2019" në Bahrejn.

 • Loja e Francës me kartën e djegur të MEK

  Loja e Francës me kartën e djegur të MEK

  Nëntor 10, 2019 16:10

  Disa besojnë se Irani largimin e grupit terrorist MEK nga Franca duhet ta konsiderojë si një hap pozitiv nga ana e Parisit, mirëpo disa të tjerë kanë mendim të ndryshëm.  

 • Nga roli kyç i Amerikës në krijimin e ISIS e deri në pretendimin për luftën kundër tij (1)

  Nga roli kyç i Amerikës në krijimin e ISIS e deri në pretendimin për luftën kundër tij (1)

  Nëntor 03, 2019 14:50

  Fenomeni i keq i terrorizmit dhe përhapja e tij e paparë gjatë dy dekadave të fundit, sidomos në kuadër të terrorizmit ekstremist ose takfirist, ishte një problem i madh për sigurinë e vendeve sidomos në rajonin e Azisë Perëndimore dhe njëkohësisht me këtë, lufta kundër terrorizmit u shndërrua në një pretekst për Amerikën për ndërhyrje dhe pushtimin e vendeve të tjera.

 • Dje Bin Laden, sot Al-Bagdadi, po nesër?

  Dje Bin Laden, sot Al-Bagdadi, po nesër?

  Tetor 28, 2019 12:58

  ...Mesa duket krijesat e jashtëligjshme amerikane, pas datës së skadencës, me stilin hollivudian hyjnë në punë për fushatën zgjedhore...

 • Al-Baghdadi dhe tallja e Trump me opinionin publik

  Al-Baghdadi dhe tallja e Trump me opinionin publik

  Tetor 28, 2019 16:41

  Mediat amerikane dhe pas tyre mediat perëndimore-arabe dje (të dielën) kanë publikuar lajmin e vrasjes së Abu Bekr Al-Baghdadi, kreut të grupit terrorist ISIS në provincën Idlib të Sirisë, lajm ky i cili që nga fillimi u përball me dyshim dhe dilema serioze nga ana e ekspertëve dhe analistëve të çështjeve të rajonit.

 • Abdullah Gordash, kreu i ri i grupit terrorist ISI

  Abdullah Gordash, kreu i ri i grupit terrorist ISI

  Tetor 28, 2019 08:06

  E përjavshmja amerikane News Week duke cituar burime të mirinformuara bën të ditur se grupit terrorist ISIS në vend të Abu Bekr Bagdadit ka zgjedhur personin me emër Abdullah Gordash.

 • Mysafiri i burgosur

  Mysafiri i burgosur

  Tetor 24, 2019 11:21

  Në fakt SH.B.A., ka ftuar një mysafir dhe e ka mirëpritur atë duke e dërguar në burg...