• Zarif kërkon lirimin e shkencëtarëve iranianë të burgosur në burgjet e tmerrshme të SHBA

  Zarif kërkon lirimin e shkencëtarëve iranianë të burgosur në burgjet e tmerrshme të SHBA

  Mars 27, 2020 20:13

  Ministri i Jashtëm i Iranit, Muhamed Xhavad Zarif i kërkoi Shteteve të Bashkuara të lirojnë shkencëtarët e pafajshëm iranianë të burgosur në ambiente të tmerrshme në SHBA në mesin e pandemisë së koronavirusit.

 • Zarif: Bota të mos qëndrojë spektatore e sanksioneve të arrogancës

  Zarif: Bota të mos qëndrojë spektatore e sanksioneve të arrogancës

  Mars 27, 2020 10:02

  Ministri i jashtëm i Republikës Islamike të Iranit me anë të një mesazhin në Twitter pasi vuri në dukje se edhe Amerika që është ekonomia më e madhe në botë për tu përballur me virusin korona ka nevojë për ndihmën ndërkombëtare, shoi se Bashkësia Ndërkombëtare nuk duhet të qëndrojë spektatore e sanksioneve të Uashingtonit.

 • Zarf: Pompeo është ministër i naftës dhe jo i jashtëm

  Zarf: Pompeo është ministër i naftës dhe jo i jashtëm

  Mars 26, 2020 09:51

  Ministri i jashtëm i Republikës Islamike të Iranit ditën e mërkurë duke reaguar ndaj deklaratave të Mike Pompeo sekretarit amerikan të shtetit i cili ka shpjeguar arsyet e vazhdimit të politikës së presionit maksimal kundër Iranit, ka thënë se njeriu habitet dhe nuk e di nëse Pompeo është sekretari i naftës apo sekretari i shtetit.

 • Zarif: BE të mbështesë Iranin në luftimin e COVID-19

  Zarif: BE të mbështesë Iranin në luftimin e COVID-19

  Mars 25, 2020 18:19

  Ministri i Jashtëm kroat Gordan Grlić-Radman në një bisedë telefonike me Ministrin e Jashtëm të Iranit Muhamed Xhavad Zarif shprehu mbështetjen e BE për Iranin në luftimin e koronavirusit dhe informoi për disa nga vendimet e marra për heqjen e barrierave financiare.

 • Bisedë telefonike e Zarif me Lavorv

  Bisedë telefonike e Zarif me Lavorv

  Mars 25, 2020 10:00

  Ministrat e jashtëm të Iranit dhe Rusisë ditën e martë në një bisedë telefonike diskutuan mbi situatën e virusit korona dhe mbi sanksionet amerikane kundër Iranit.

 • Ministrat e jashtëm të Iranit dhe Italisë shprehin keqardhje për viktimat e Covid-19

  Ministrat e jashtëm të Iranit dhe Italisë shprehin keqardhje për viktimat e Covid-19

  Mars 24, 2020 09:45

  Muhamed Xhavad Zarif dhe Luixhi Di Maio përkatësisht ministër i jashtëm i Iranit dhe ministër i jashtëm i Italisë ditën e hënë në një bisedë telefonike kanë shprehur keqardhjen për viktimat e virusit korona tek të dy popujt iranianë dhe italianë.

 • Zarif: Amerika pengon luftën botërore kundër virusit Covid-19

  Zarif: Amerika pengon luftën botërore kundër virusit Covid-19

  Mars 23, 2020 12:31

  Ministri i punëve të jashtme të Iranit duke vlerësuar pozitivisht lëvizjen botërore për heqjen e sanksioneve të paligjshme të Amerikës ndaj Iranit, theksoi se Amerika po pengon luftën botërore kundër virusit Covid-19.

 • Zarif i përgjigjet pretendimit të Departamentit Amerikan të Shtetit

  Zarif i përgjigjet pretendimit të Departamentit Amerikan të Shtetit

  Mars 22, 2020 10:15

  Ministri i jashtëm i Republikës Islamike të Iranit në përgjigje të pretendimit të DASH se ushqimet dhe medikamentet nuk janë sanksionuar deklaroi se nëse dikush ka rritur të kryeje me sukses një transfertë bankare me Iranin, atë dokument t’ia dërgojë Departamentit Amerikan të Shtetit.

 • Zarif: Terrorizmi mjekësor i Amerikës pengon reagimin efikas ndaj sëmundjeve epidemike

  Zarif: Terrorizmi mjekësor i Amerikës pengon reagimin efikas ndaj sëmundjeve epidemike

  Mars 21, 2020 15:27

  Ministri i punëve të jashtme të Iranit në një intervistë me gazetën “Folha de S. Paulo”, duke folur për përballjen e popullit iranian me virusin Korona, deklaroi se terrorizmi mjekësor i Amerikës pengon reagimin efikas në përballje me sëmundjet epidemike globale.

 • Bisedë telefonike e ministrave të jashtëm të Iranit dhe BE

  Bisedë telefonike e ministrave të jashtëm të Iranit dhe BE

  Mars 21, 2020 08:54

  Ministri i jashtëm i Iranit dhe  i BE në një bisedë telefonike diskutuan mbi situatën më të fundit të krijuar në botë nga virusi korona dhe mbi veprimet e ndërmarra nga Irani për të parandaluar përhapjen e këtij virusi vdekjeprurës.